TROSTRUKO UBOJSTVO /

Svjedoci masakra u školi: 'Čuli smo neke zvukove, mislili smo da se nešto radi, a onda šok'

Image
Foto: RTV "Sana" Sanski Most

Pucnjava se dogodila u Srednjoškolskom centru u Sanskom mostu u BiH. Napadač je upao je na sastanak i počeo pucati.

21.8.2024.
11:28
RTV "Sana" Sanski Most
VOYO logo

U školi u Sanskom Mostu u BiH domar je ubio ravnatelja, profesoricu i tajnicu bilo je i učenika u trenutku kada je počinjen taj zločin no nitko od njih nije ozlijeđen, potvrdili su tijekom dana lokalni dužnosnici. Potom je pokušao samoubojstvo pucajući u sebe u predjelu prsišta. Iz bolnice u Banjoj Luci kamo je prevezen potvrdili su kako je u stabilnom stanju te kako će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Navodno nije životno ugrožen. Identitet žrtava policija ne želi potvrditi dok se ne okonča istraga no mediji su ranije prenijeli kako je ubijeni ravnatelj Nijaz Halilović, profesorica engleskog Gordana Midžan a tajnica Nisveta Kljunić. Ubojica je identificiran kao Mehmed Vukalić koji je u školi bio zaposlen kao domar. Prema tvrdnjama upućenih on je bio u sukobu sa osobama koje je ubio i to zbog stegovnog postupka kojega su oni proveli kao članovi školskog povjerenstva.

17.10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Sanskog Mosta u šoku su nakon trostrukog ubojstva u gimnaziji u centru grada koje je počinio domar koji je pokušao i sebi presuditi. Kako je izgledalo krvavo jutro za Klix.ba prepričao je zaposlenik obližnjeg ugostiteljskog objekta, Selim Kamber.

"Jutros smo čuli neke zvukove iz škole, mislili smo da se nešto radi unutra. Nedugo nakon toga došla su dva policajca i rekli nam da uđemo u objekt i da ne izlazimo što smo i napravili. Kasnije smo vidjeli što se zaista dogodilo. Ovo je šok, teško je povjerovati da se nešto ovako dogodilo u Sanskom Mostu", poručio je Kamber koji je, kaže, poznavao sve sudionike današnje tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirani su i zaposlenici benzinske crpke koji su svakodnevno sretali ubijene.

U međuvremenu je završen očevid u školi, a bosanskohercegovački mediji navode da će zbog tragedije vjerojatno biti odgođen početak školske godine.

17.00

U školi u Sanskom Mostu u BiH kojoj je jedan zaposlenik u srijedu ubio ravnatelja, profesoricu i tajnicu bilo je i učenika u trenutku kada je počinjen taj zločin no nitko od njih nije ozlijeđen, potvrdili su tijekom dana lokalni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ahmed Kozlica, ravnatelj uprave policije MUP-a Unsko-sanske županije kazao je novinarima kako je manji broj učenika bio u školi jer su tamo u tijeku popravni ispiti.

Pojasnio je kako se školski kompleks sastoji od dvije spojene zasebne zgrade pa su učenici mogli proći iz jedne u drugu i tako vjerojatno potražiti zaklon kada su čuli pucnjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I policija je tijekom popodneva službeno potvrdila da je ubojica pucajući iz automatskog oružja nešto poslije deset sati usmrtio ravnatelja gimnazije, jednu profesoricu i tajnicu škole.

Potom je pokušao samoubojstvo pucajući u sebe u predjelu prsišta. Iz bolnice u Banjoj Luci kamo je prevezen potvrdili su kako je u stabilnom stanju te kako će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Navodno nije životno ugrožen.

"Nadamo se i vjerujemo da će MUP ovo riješiti. Pozivamo građane da nikada ne uzimaju pravdu u svoje ruke te da se, ako su suočeni s nekom nepravdom obrate nama da to riješimo. Ne postoje riječi kojima bi pomogli ožalošćenim obiteljima. Iskreno se nadamo da se ovo više nikad neće ponoviti", izjavio je gradonačelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović.

Županijski ministar obrazovanja Denis Osmanagić najavio je kako će razmotriti hoće li zbog ove tragedije biti odgođen početak nastave u gimnaziji u kojoj je počinjen teški zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.36

 U masakru koji se danas dogodio u Sanskom Mostu ubijene su tri osobe, među kojima je i profesorica engleskog jezika Gordana Midžan, od koje se njeni učenici opraštaju emotivnim porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati. Pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer... Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim", navodi bivša učenica.

15.55

Ministar obrazovanja Denis Osmanagić kazao je da je tragedija u Sanskom Mostu sve pogodila, te da će Ministarstvo obiteljima pružiti svu neophodnu podršku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra ćemo odrediti hoćemo li školsku godinu prolongirati ili ćemo krenuti normalno", istaknuo je Osmanagić.

15.45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amel Kozlica, direktor uprave policije Unsko-sanskog kantona kazao je da u vrijeme trostrukog ubojstva bilo učenika u školi, ali nije želio da potvrdi, niti negira, jesu li se oni nalazili u blizini prostorija gdje je napadač usmrtio troje prosvjetnih radnika.

"Popravni ispiti su u toku, bio je određeni broj učenika u školi, to su dvije zasebne zgrade, odnosno škole, koje su spojene i omogućen je prolazak iz jedne u drugu", naveo je Kozlica.

15.15

Povodom tragičnog događaja na konferenciji za medije obratio načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi mi u Sanskom Mostu pokušavamo shvatiti kontekst ovog užasnog čina koji se dogodio u našem gradu. Nismo navikli na ovo. Ovo je jedinstven slučaj. Pokušali smo da dođemo do informacija zbog čega se ovo dogodilo. Za obitelji nema riječi kojima bismo mogli olakšati. Oni su poslali oca, majku na posao i nisu se vratili" kazao je Hasanbegović.

14.40

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kada je ubojica ušao u kabinet ravnatelja, u blizini se našao pomoćni radnik.

"Bilo je zaista stravičan prizor, pritrčao sam da mu pomognem direktoru, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega”, kaže očevidac ovoga događaja u izjavi za "Nezavisne novine".

14.25

Za Vukalića kažu da je bio miran i povučen, te da je sudjelovao u ratu. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba, pišu Nezaivisne novine. U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.35

Prema neslužbenim informacijama, ubojica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u školu, ali nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio točno određene osobe koje je želio likvidirati, doznaje RTV "Sana" Sanski Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJI UŽASA U BIH /

Ovo je domar škole koji je likvidirao troje kolega. Motiv? Bili su u komisiji koja ga je suspendirala

Image
DETALJI UŽASA U BIH /

Ovo je domar škole koji je likvidirao troje kolega. Motiv? Bili su u komisiji koja ga je suspendirala

13.15.

Mehemed Vukalić, koji je rano jutros ubio troje zaposlenika u srednjoj školi u Sanskom Mostu, nalazi se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Pacijent je dovezen s prostrijelnom ranom grudnog koša, ali u svjesnom stanju.

"Dovezen je u Urgentni centar UKC Republike Srpske s prostrijelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svjestan i trenutno su dijagnostičke procedure u tijeku, te je planiran operativni zahvat", prioćeno je iz Kliničkog centra, navode Nezavisne novine.

12.30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica je Mehemed Vukalić, pišu Nezavisne novine. Saznaju da su u školi postojale određene nesuglasice, a djelatnici koji su ubijeni su bili članovi komisije koja je suspendirala Vukalića. On je nedavno pokušao medijima dati izjavu o nepravdi koja mu je, kako tvrdi, nanesena u ovoj školi.

Image
Foto: RTV "Sana" Sanski Most

12.25

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat je identitet žrtava. Ubijen je ravnatelj Nijaz Halilović, profesorica engleskog jezika Gordana Midžan i tajnica škole Nisveta Kljunić. Tijela ubijenih prevezena su u Dom zdravlja Sanski Most, piše RTV "Sana" Sanski Most.

12.15.

Ubojica je, piše Dnevni avaz, školski domar koji je ranije imao problema s Upravom škole, a ubojstvo je počinio automatskom puškom. Upao je na sastanak i počeo pucati.

11.25

Tri osobe ubijene su u pucnjavi koja se u srijedu prije podne dogodila u Sanskom Mostu na sjeverozapadu Bosne, potvrdili su policijski izvori.

Prema dostupnim informacijama, pucnjava se dogodila u Srednjoškolskom centru, a počinitelj je zaposlenik koji je ubio ravnatelja, tajnicu i profesoricu.

"Pucnjava je bila u 10:15. Muška osoba je upotrijebila vatreno automatsko oružja za ubojstvo tri zaposlenika škole. Nakon toga je, najvjerojatnije, pokušao sam sebi presuditi i zadobio je teške tjelesne ozljede. Prebačen je u Urgentni centar Banja Luka. Policija je na licu mjesta", izjavio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Adnan Beganović.

U tijeku je istraga koje treba utvrditi okolnosti pod kojim se dogodila ova tragedija.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo