NADZOR BRZINE / PU međimurska predstavila BINAR, novi uređaj za mjerenje brzine

Image
Foto: emedjimurje.hr

Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave međimurske, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Mario Poljaković predstavio je nove uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila, koji su od nedavno na raspolaganju međimurskim policajcima u obavljanju svakodnevnih zadaća.

20.6.2016.
13:20
emedjimurje.hr
VOYO logo

BINAR ručni radarski uređaj ruskog proizvođača SIMICON Ltd s integriranim video zapisom osmišljen je kao pomoć policijskim službenicima, kako za mjerenje brzine kretanja vozila u cestovnom prometu tako i za evidentiranje ostalih prometnih prekršaja i događaja na prometnici. Radarski uređaj može mjeriti brzine dolazećih i odlazećih mjerenih vozila u stacionarnom i pokretnom načinu rada, piše eMedjimurje.hr

Uređaj se može instalirati pomoću pripadajućeg nosača na prednjoj komandnoj ploči u ophodnom vozilu i napajati iz auto-utičnice. Uređaj 'Binar' ima ugrađene dvije punjive Li-ion baterije koje osiguravaju autonomnost rada do četiri sata. Jedna baterija nalazi se u mjernoj jedinici, dok se druga nalazi u rukohvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BINAR se sastoji od radarskog mjerila brzine i dvije video kamere, jedne širokokutne za snimanje općeg mjesta nadzora i druge zum kamere za prikaz registarske pločice. Zaslon osjetljiv na dodir kao i kontrolne tipke nalaze se na upravljačkoj ploči. Tijekom rada uređaj na zaslonu prikazuje izmjerenu brzinu kretanja, video zapis s prikazom mjereno g vozila, način rada i druge relevantne podatke. Posjeduje sposobnost video nadzora i trenutnog pohranjivanja podataka u neizbrisivu memoriju (SD memorijska kartica).

Ovaj napredni uređaj koristi dakle dvije ugrađene video kamere koje istovremeno snimaju događaje u prometu na dva načina. Prva kamera posjeduje širokokutni objektiv i snima opći izgled te služi za analizu snimljenog događaja,druga kamera posjeduje zoom objektiv i snima dio mjerenog vozila s čitljivom registarskom oznakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo