PRIJETIO STARTNIM PIŠTOLJEM /

Psihijatar o muškarcu s Rebra: 'Duševni je bolesnik, možemo biti sretni da je ovako završilo'

Muškarac je priveden, a situacija u bolnici je pod nadzorom, potvrdila je zagrebačka policija

3.9.2024.
13:55
VOYO logo

Muškarac koji je u utorak prijepodne startnim pištoljem prijetio u zagrebačkom KBC-u, dugogodišnji je pacijent i duševni bolesnik, potvrdio je iskusni psihijatar Herman Vukušić.

Dodao je da je riječ o osobi koja zahtjeva adekvatnu liječničku skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nasreću nije bilo ljudskih žrtava. Današnji događaj zasigurno iz više izvora stručnih potvrđuje da nema nikakve veze s eventualnim sudjelovanjem u ratu. U ovom slučaju to nije bio ni povod ni razlog", kazao je iskusni psihijatar.

Muškarac je priveden, a situacija u bolnici je pod nadzorom, potvrdila je zagrebačka policija. Oni su u 10.05 dobili zahtjev iz najveće hrvatske bolnice za intervenciju zbog muškarca koji je prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih ovom prilikom skrenuti pažnju javnosti, da je potrebno razmisliti o promjeni zakonske regulative prisilne hospitalizacije koja nama kliničarima treba dati veće slobode da spriječimo ovakve situacije", apelirao je Vukušić pohvalivši reakciju djelatnica KBC-a.

Image
OPSADNO STANJE /

Kraj drame ispred KBC-a Zagreb! Policija uhitila muškarca, nije imao pravi pištolj

Image
OPSADNO STANJE /

Kraj drame ispred KBC-a Zagreb! Policija uhitila muškarca, nije imao pravi pištolj

'Djelatnici su se ponijeli hrabro i profesionalno'

"Osoblje KBC-a Zagreb, odnosno Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu, ponijelo se izuzetno hrabro i profesionalno. Bili su izloženi traumatskom stresu", kazao je.

Tvrdi da je KBC Zagreb poduzeo sve zakonske mjere za zaštitu na radu te da su ovakve situacije nepredvidive. "Kada se dogode, možemo samo biti sretni da se ovako završilo", istaknuo je.

Muškarac je u bolnicu ušetao sa startnim pištoljem u ruci, koji se upotrebljava na sportskim događajima. Sve se odvijalo u takozvanoj Zelenoj zgradi gdje se nalazi odjel psihijatrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako je uspio s oružjem mirno ušetati u bolnicu, Vukušić podsjeća da nije riječ o pravom oružje, kao i da na ulazu klinike stoji natpis o zabrani njegova unošenja.

"Ako smo došli do toga da ćemo na ulazu u bolnice kontrolirati tko ima pištolj, a tko ne, onda se treba zapitati u kakvim vremenima živimo", zaključio je psihijatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci drame na Rebru ispričali su ranije za RTL da je sve bilo puno policije, a zaposlenici su bili u strahu. "Bila sam na pregledu u Zelenoj zgradi i ulazila su dva policajca, jedan od njih s velikom puškom. Kada sam izašla ispred ulaza, jedan od zaposlenika bolnice rekao nam je da moramo ići prema rotoru, da ne možemo proći kroz krug bolnice", poručila je pacijentica.

Prije uhićenja, s muškarcem je na terenu pregovarala interventna policija, a prostor je ispražnjen.

Situacija je potpuno normalizirana i traje kriminalističko istraživanje.

Oglasila se policija

O svemu se oglasila i zagrebačka policija čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, 3. rujna oko 10.05 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu djelatnika Kliničkog bolničkog centra Zagreb u kojoj su naveli da muška osoba prijeti u njihovim prostorijama.

Zagrebačka policija dolaskom na mjesto događaja uspostavila je komunikaciju s muškarcem, koji je u 11.40 sati stavljen pod nadzor bez uporabe sredstava prisile. Ujedno je potvrđeno da je kod sebe imao startni pištolj, odnosno da se ne radi o pravom pištolju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo