nova pista /

Prvi put nakon pola stoljeća obnavlja se aerodrom u Dubrovniku i to s milijardu kuna europskog novca

Sve ovo, nastavak je sveobuhvatne rekonstrukcije zračne luke, koja je prošle godine otvorila novi putnički terminal od 40 tisuća kvadrata. Luka iz godine u godinu ruši sve prometne rekorde

6.2.2018.
22:30
VOYO logo

Lani su otvorili novi putnički terminal, a sada će za milijardu kuna napraviti novu pistu. Sve je to iz europskih fondova ugovorio i riješio dugogodišnji direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić kojemu se HDZ zahvalio tako da ga je razriješio funkcije. Ne zato što imaju boljeg kandidata, nego se Tolić jedini javio na novi natječaj za novi mandat, ali nije zadovoljio visoke HDZ-ove kriterije pa će v.d. biti dosadašnji Tolićev zamjenik.

Radovi su tek su na istočnom dijelu piste velikom 300 tisuća kvadratnih metara, a ukupno će rekonstruirati i napraviti čak milijun kvadrata. Iskopi, sustav oborinske odvodnje, podlaganje, asfaltiranje - sve to stoji 900 milijuna kuna bez pdv-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da ćemo dobit 70 i nešto više posto sredstava iz eu fondova za ovo, u stvari to je već aplicirano i imamo jamstvo hrvatske vlade za to", rekao je Frano Luetić, v.d. direktora Zračne luke Dubrovnik.

1200 metara piste trenutno je van funkcije, no radovi će biti završeni do 15-og ožujka kada i promet postaje frekventniji. Rekonstrukcija zapadne strane nastavlja se na zimu. Čak 200 tisuća tona asfalta potrebno je kako bi se pokrila cijela pista, no to nije problem za ovu asfaltnu bazu koja na sat izbaci 250 tona asfalta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo, nastavak je sveobuhvatne rekonstrukcije zračne luke, koja je prošle godine otvorila novi putnički terminal od 40 tisuća kvadrata. Luka iz godine u godinu ruši sve prometne rekorde.

Svoj najveći uzlet luka u Čilipima je imala u 9 godina direktorovanja dojučerašnjeg direktora Roka Tolića. Vlada mu nije produžila mandat, no ni službeno objasnila zbog čega je dobio košaricu.

"Pa nisu se davala objašnjenja ni za sve druge promjene  i imenovanja u javnom sektoru, barem ih ja nisam imao prilike vidjeti, mi smo napravili jednu rošadu u svome timu i apsolutno poštujemo odluku hrvatske vlade, ne mogu vam odgovoriti na to pitanje nije mi poznato", rekao nam je bivši direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Novi direktor, bivši je Tolićev pomoćnik Frano Luetić, sa 40-to godišnjim iskustvom rada u zračnoj luci Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi bi trebali biti završeni 2019-te, no bez obzira na njih, turistički će promet, prognoziraju ponovno rušiti rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo