PRVI PUT NAKON GODINU DANA: / SDP-ova koalicija jača od HDZ-ove

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

SDP kao stranka i predvodnik koalicije ljevice sustiže HDZ i njihovu koaliciju i to prvi put od proljeća prošle godine. Sada imaju 30,7 posto, a HDZ-ova koalicija 29,9 posto potpore birača.

24.6.2015.
20:30
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Pokazuje to istraživanje Crobarometar Dnevnika Nove TV koje je Ipsos puls proveo od 1. do 15. lipnja na 957 ispitanika. HDZ nije izgubio potporu, ali je SDP čini se, otimao birače Živom zidu i Orahu.

HDZ-ova i SDP-ova koalicija su doslovno, izjednačene. No ovaj puta sa zamjenjenim ulogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi Zid i Orah lagano gube potporu

Stoga i ne čudi da Živi zid s 7,4 ili Orah s 5,1 blago gube potporu. Most je na 3,3 ,a Bandićeva stranka na 3,1. I one bi mogle odlučivati da su sada izbori.

Ostale stranke zajedno imaju 9,1 posto birača. Bolje reći te stranke imaju po jedan posto. Za neku drugu stranku glasalo bi 0,6 posto birača dok je neodlučnih 11,1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ova koalicija je od travnja 2014. bila uvijek u prednosti i stalno je povećavala, na trenutke i 10 posto razlike, a ovo je sad prvi put od kada se rejting dviju koalicija mjeri , da su izjednačene.

HDZ i dalje najjača stranka

HDZ je i dalje najjača stranka s 27,5 posto potpore, a SDP je na 24,2 posto potpore. HDZ tri mjeseca bilježi blagi pad, a SDP rast. Živi zid ima potporu od 6,6, a OraH od 6,1 posto. I dalje su u blagom padu. Još u siječnju Živi je zid imao 14,6 posto potpore. Za OraH stanje je još gore, oni su u studenom imali 18,5 posto biračke potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik Nove TV/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo