PRVI NASTUP POD STRANOM ZASTAVOM: / Nekadašnji članovi 'Krila Oluje' oduševili Katarce

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Hrvatski piloti, nekadašnji članovi 'Krila oluje', oduševili su svojim prvim nastupom u Kataru.

4.4.2017.
12:06
Screenshot/Youtube
VOYO logo

Piloti akrobatske grupe HRZ-a 'Krila Oluje' Matija Vrđuka, Nenad Hasnek, Siniša Hucika, Edvard Krišto, Božen Tadić i Josip Čolak napustili su Oružane snage RH 2015. Kako piše Zadarski list, prema dostupnim podacima, hrvatska petorka potpisala je ugovor na pet godina za mjesečnu plaću od 30 do 35 tisuća američkih dolara.

Osim što su bili dio akrobatske skupine HRZ-a, u pitanju su vrhunski stručnjaci koje je Katar uzeo kako bi oformio ratno rakoplovstvo u kojem će hrvatska šestorka obučavati katarske pilote u novootvorenoj pilotskoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRILA OLUJE: Nova postava zračne eskadrile pokazala što zna na nebu iznad Sinja

Zato su nekadašnji članovi Akro grupe HRZ-a "Krila Oluje", prvi nastup u Kataru imali upravo tijekom otvorenja pilotske škole, prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poletjeli su na novim, specijalno za ovu prigodu kupljenim, Pilatusima PC 21. Tijekom programa, prikazani su neki dijelovi programa "Krila Oluje", ali i dio programa koji su nedavno prezentirali piloti talijanskih Frecce Tricolora, prije svega veliko srce koje su dimom iscrtali hrvatski piloti.

Riječ je o elementu koji izvode gotovo sve akro grupe koje imaju dim. Tzv. "miro razlaz" iz starog repertoara "Krila Oluje" bi mogao iscrtati srcem da hrvatski zrakoplovi imaju kontejnere s dimom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvana, PC 21 vrlo je nalik na avion Pilatus PC-9 na kojemu lete piloti u 93. ZB Zemunik. Međutim, 21-inica je potpuno novi zrakoplov sa strelastim krilom, HOTAS kontrolama, kabinom otpornom na sudare s pticama te Head Up Displayom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo