učenje kroz rad /

Iz igre nastao hvalevrijedan projekt: 'Prva školska televizija primjer je kurikularne reforme koja živi'

Image
Foto: varazdinski.rtl.hr

Prva školska televizija, koja djeluje u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika u Elektrostrojarskoj školi, u potpunosti je opremljena za pretprodukciju, snimanje i montažu

21.11.2017.
14:40
varazdinski.rtl.hr
VOYO logo

"Ovo je fascinantno, ovi mladi ljudi imaju prvorazrednu tehniku, montažu, vrhunski zvuk, svaka čast!"  tim se riječima varaždinski župan Radimir Čačić osvrnuo na rad Prve školske televizije u Hrvatskoj, koja djeluje u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, piše varaždinski.rtl.hr.

Župan je sa suradnicima 21. studenog obišao njihov studio i režiju te se upoznao s načinom rada. Prva školska televizija, koja djeluje u okviru Centra izvrsnosti iz hrvatskog jezika u Elektrostrojarskoj školi, u potpunosti je opremljena za pretprodukciju, snimanje i montažu, odnosno za rad u svim fazama izrade kraćih i dokumentarnih filmova, kao i snimanje nastavnih materijala poput pokusa i vježbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo u opremanje je uloženo više od milijun kuna, od čega je 65 posto ili 674.057 kuna izdvojila Varaždinska županija, a ostala sredstva osigurana su putem projekta provedenog u suradnji sa Zakladom za djecu Hrvatske, ESF projekta 'Novi kurikulumi', projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja te iz vlastitih prihoda Elektrostrojarske škole", izjavio je Čačić, a piše varaždinski.rtl.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole, Igor Kos, istaknuo je da je ovaj projekt "pravi primjer kurikularne reforme koja živi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Audio-vizualna oprema vrijedna je oko milijun kuna, no još je važnije da se njome znamo koristiti. Imamo 'novi auto koji znamo voziti', fantastična je ovo priča u kojoj učenici uče kroz rad, nije im teško, oni vole i žele raditi. Rezultat toga je da imamo mlade ljude koji jednog dana bez problema mogu na tržište rada."

S učenicima radi Tibor Bün, profesor stručnih predmeta škole koji je rekao da je 'iz igre nastala prava televizija'.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo