Od 17 sati /

Prosvjed na mjestu pogibije dječaka s tri zahtjeva: 'Želimo da nas se napokon vidi i čuje!'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Stanovnici Karlovca u 17 sati okupit će se na prosvjedu na mjestu stradavanja dječaka

14.10.2018.
10:30
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Policija još uvijek istražuje okolnosti stradavanja 10-godišnjeg dječaka u prometnoj nesreći u petak popodne u karlovačkom naselju Turanj. Za utvrđvanje moguće odgovornosti vozača kamiona bit će ključne dvije činjenice, je li dječak na kolnik stupio na obilježenom pješačkom prijalazu ili je na cestu “izletio” na biciklu pred kamion ili ga je uz sebe gurao.

Kako bilo, mladi život je ugašen, a na to žele upozoriti rodbina, prijatelji, susjedi te svi stanovnici Turnja na prosvjedu koji je zakazan i policiji prijavljen za danas u 17 sati kod mjesta stradavanja. Predviđeno trajanje je dva sata. Pozivaju da im se pridruže sugrađani iz ostalih karlovačkih četvrti i okolnih mjesta, kao i prolaznici koji će se u tom trenutku zateći na području Turnja. Naglašavaju da će to biti miran prosvjed, pa mole da se svi suzdrže od napada na bilo koga. Policija će sve snimati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato vas molim da stvarno ovo napravimo dostojanstveno jer želimo da nas se napokon vidi i čuje! Naši glavni ciljevi su da se već drugi tjedan postave na Turnju ležeći policajci i kamere, da se narednih dana krene u izgradnju nogostupa u Sajevcu a glavni cilj da se što prije krene napokon u izgradnju zaobilaznice. Ako nam se ovo ne ispuni, sljedeću nedjelju smo opet ovdje i tako svaku nedjelju dok god ne vidimo pomake, a obećanja više ne želimo slušati! Ovo nije i ne želimo da bude nikakav politički skup ili politički prosvjed, ovo je prosvjed mještana da zaštitimo živote naše djece i naše živote", poručila je jedna od organizatorica prosvjeda, pozivajući na mir i dostojanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo