NE PONOVILO SE /

Prošlo je 26 godina: na današnji dan obilježava se obljetnica napada na Dubrovnik

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Dubrovnik je prije točno 26 godina ostao bez struje i vode, odsječen od ostatka Hrvatske i svijeta

1.10.2017.
8:58
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Na današnji dan, 1. listopada 1991. u ranojutarnjim satima započeo je napad na Dubrovnik i okolicu. U zoru, prije točno 26 godina pripadnici Jugoslavenske narodne armije potpomognuti srpsko-crnogorskim agresorima započeli su napad s kopna, iz mora i zraka na cijelo dubrovačko područje, piše Dubrovački dnevnik

Grad je ostao bez struje i vode, odsječen od ostatka Hrvatske i svijeta. Nastojeći uspostaviti potpunu informativnu blokadu Dubrovnika agresor je zrakoplovima raketirao zgradu Centra za obavješćivanje te repetitor i relej na Srđu, što je uzrokovalo prekid telefonskih i oštećenje radijskih veza, a Grad je ostao bez vode i struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji svečani program obilježavanja započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Boninovu, a potom se u crkvi Svetog Vlaha održava prigodan školski program. U 12 sati polagat će se vijenci na Srđu. 

Poslijepodne, u 18 sati  s broda Tirena spustit će se vijenci u more, a u 19 sati sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u crkvi Male braće, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo