PROPAO POSAO U KUMROVCU? Načelnik se ne slaže i poručuje: / 'Do kraja sljedećeg tjedna sve će biti riješeno"

Image
Foto: Pixsell

'Kupili su zemlju i platili 1,1 milijun kuna. Pa ne bi to učinili da ne misle kupiti i zgradu škole', kazao je načelnik Općine Kumrovec

3.1.2020.
18:52
Pixsell
VOYO logo

"Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno Političke škole u Kumrovcu", stoji u odgovoru Ministarstva državne imovine Jutarnjem listu na upit o sudbini natječaja za prodaju te nekretnine.

"Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica", piše u odgovoru iz kojeg proizlazi da je za njih pokušaj prodaje kumrovačke nekretnine kineskim ulagačima propao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KINESKINJA KOJA KUPUJE POLITIČKU ŠKOLU KUMROVEC KASNI S UPLATOM: /

'Imam problema, ali pogledajte što ću sve tamo napraviti'

Image
KINESKINJA KOJA KUPUJE POLITIČKU ŠKOLU KUMROVEC KASNI S UPLATOM: /

'Imam problema, ali pogledajte što ću sve tamo napraviti'

No načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt misli kako će se sve riješiti te kako posao nije propao.

"Do kraja sljedećeg tjedna sve će biti riješeno i novac će biti uplaćen. Samo malo strpljenja treba. Slobodno to napišite", kazao je Šplajt za Novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupili zemlju oko škole

Prema njegovim riječima, garancija da će kineski investitori ipak platiti zgradu bivše Političke škole je činjenica da su kupili zemlju oko škole. "Kupili su zemlju i platili 1,1 milijun kuna. Pa ne bi to učinili da ne misle kupiti i zgradu škole", kazao je načelnik Općine Kumrovec.

Inače, tvrtka Zhongya nekretnine u svibnju prošle godine jedina dala ponudu na natječaj za kupnju ove nekretnine no onda su dva puta tražili odgodu, kao razlog navodeći nemire u Hong Kongu, zbog čega je otežan transfer novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obirom da uplata nije stigla do kraja drugog roka Ministarstvo državne imovine donijelo je odluku o zadržavanju uplaćene jamčevine te je obavijestilo Vladu da posao nije realiziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo