PROPALO GLASOVANJE ZA ŠEFICU POVJERENSTVA ZA SUKOB INTERESA, GRMOJA OBJAVIO ŠALABAHTER: / 'Evo kakve su upute dobili HDZ i HNS'

Image
Foto: Pixsell, Facebook

Kandidatkinja vladajućih, Novaković, je dobila 75 glasova, što znači da joj je samo jedan glas nedostajao kako bi postala Predsjednica povjerenstva. Dalija Orešković dobila je 46 glasova

16.2.2018.
15:49
Pixsell, Facebook
VOYO logo

Sabor danas poslijepodne nije izabrao novu predsjednicu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Kandidatkinja HDZ-a Nataša Novaković, kao ni Dalija Orešković, nisu dobile potrebnih 76 glasova koliko im je minimalno trebalo kako bi bile izabrane.

Kandidatkinja vladajućih Novaković je dobila 75 glasova, što znači da joj je samo jedan glas nedostajao kako bi postala Predsjednica povjerenstva. Dalija Orešković dobila je 46 glasova. Glasovalo je ukupno 127 zastupnika, a nevažećih listića bilo je šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastav Povjerenstva izabrani su Tončica Božić, Davorin Ivanjek , Aleksandra Jozić-Ileković i Tatijana Vučetić.

HDZ-ovac BrankoBačić izrazio je nadu da će predsjednica Povjerenstva biti izabrana na idućem glasovanju, dok je SDP-ovac ArsenBauk kritizirao vladajuće što nisu izabrali Daliju Orešković koja je, kako kaže, dobro radila dosad. "Ovo je apsurdna situacija. Poruka glasovanja je nemojte raditi svoj posao, a ako ga radite nemojte se zamjerati HDZ-u", rekao je Bauk i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem trojici iz parlamentarne većine koji su glasovali tako kako su glasovali i omogućili nam novo glasovanje".

O sazivu Povjerenstva se glasovalo tajno, no zastupnik Mosta Nikola Grmoja na svojoj je Facebook stranici objavio papirić s imenima koja bi trebala predstavljati moguće kandidate za članove Povjerenstva. Kako je napisao politički tajnik Mosta, šalabahter pripada HDZ-ovcima i HNS-ovcima. Na njemu je kao predsjednica navedena Nataša Novaković, dok su ostali članovi Aleksandra Jozić, Davorin Ivanjek, Tončica Božić i Tatijana Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo