POTPISAO I POTVRDU / Propali biznis: Oštetio 56-godišnju Slovenku za više od 720.000,00 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Neistinito predočio 56-godišnjoj slovenskoj državljanki da će od nje preuzeti otpadni bakar samljeven u granulat i prodati ga u SR Njemačkoj", stoji u priopćenju DORH-a.

26.3.2021.
8:56
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina s prebivalištem u Varaždinu, zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Pročitajte DORH-ovo priopćenje u cjelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je u kolovozu i rujnu 2014. godine u Ptuju, neistinito predočio 56-godišnjoj slovenskoj državljanki da će od nje preuzeti otpadni bakar samljeven u granulat i prodati ga u SR Njemačkoj za cijenu višu od one u Republici Sloveniji.

Osnovano se sumnja da joj je predočio kako će joj novce predati iako joj ga uopće nije namjeravao dati. Oštećenica mu je povjerovala i predala 15.000 kilograma otpadnog bakra koje je odvezao i potpisao potvrdu da će za preuzeti granulat isplatiti 95.000,00 eura, ali nakon toga nije, tereti ga se, ništa platio 56-godišnjakinji čime ju je oštetio za više od 720.000,00 kuna", stoji u priopćenju DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo