razvoj kontinentalnog turizma /

Promocija međimurskog turizma i gastronomije u Italiji

Image
Foto: emedjimurje.hr

Međimurju je krajem 2015., bez sumnje dosad najuspješnije godine kada su turistički pokazatelji u pitanju, dodijeljena nagrada europske destinacije izvrsnosti EDEN. Kakve je svjetske razmjere poprimila ova nagrada, kojom se može podići tek odabrano društvo turističkih regija, dokazuju mnogobrojni pozivi na suradnju, provedbu zajedničkih projekata i prezentaciju Hrvatskog cvjetnjaka.

9.8.2016.
10:46
emedjimurje.hr
VOYO logo

Iako EDEN destinacije međusobno već dobro surađuju, razmjenjuju iskustva i promoviraju primjere dobre prakse, u potencijale Međimurske županija uvjerili su se i čelnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu te Grada Norcije. Naime na njihov su poziv Međimurska županija i međimurski turizam dobili priliku za predstavljanje, kao predstavnici Republike Hrvatske tijekom manifestacije Nazioni a tavola (Nacije za stolom) u gradu Norciji, a uz bok Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Meksiku, Kini, Brazilu i Irskoj, piše eMedjimurje

Najsjevernija hrvatska regija, kao primjer kako se radi na razvoju kontinentalnog turizma, upoznala je svoje domaćine s međimurskim delicijama, tradicionalnom pjesmom i plesom te svojom kulturom. Da su međimurska gastronomija te turističke posebnosti nešto što je svojom kvalitetom već dobilo na važnosti u europskim okvirima, dokaz je i taj da je prezentacija odrađena u bliskoj suradnji s Festivalom talijanske hrane u Dubaiju koji se odvijao usporedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: emedjimurje.hr

Kruna šestodnevnog festivala svakako je bilo bratimljenje talijanskih gradova, veleposlanstava i gospodarskih komora Meksika i Ujedinjenih Arapskih Emirata, te Međimurske županije, uz potpisivanje Sporazuma o kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razmjeni.

„Njime se Međimurje stavlja na važnu turističku kartu te se otvara mogućnost predstavljanja svojih najboljih aduta na svjetskoj sceni. Također su ostvareni i prvi kontakti s Gospodarskom komorom Meksika, kojima će upravo Međimurje i međimursko gospodarstvo, zahvaljujući ovom sporazumu, poslužiti kao referentni centar, poveznica s Hrvatskom, kojeg još dosad nisu uspostavili. Time se i u međunarodnim odnosima pozicioniramo prema svima zainteresiranima kao business friendly županija, otvorena za svakog investitora kao i investiciju“, objasnio je župan Međimurske županije Matija Posavec, kao jedan od sedmorice potpisnika ovog Sporazuma koji je kao promocija društvenog, kulturnog, turističkog, poljoprivredno-prehrambenog i trgovinskog rasta, osmišljen za provedbu u trogodišnjem okviru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisnici Sporazuma su uz Međimursku županiju i gradovi Norcia, Andria i Ascoli Piceno, Turistička zajednica Meksika u Rimu, Gospodarska komora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Italiji i Gospodarska komora Italije u Gradu Meksiku.

Više pročitajte na portalu eMedjimurje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo