Danas i sutra 'proljeće', a za vikend snijeg!

Tijekom današnjeg dana prevladavat će djelomice sunčano vrijeme s poprilično visokim temperaturama za ovo doba godine, koje će u pojedinim krajevima biti više i od 15 stupnjeva.

31.1.2013.
10:23
VOYO logo

Današnji dan i petak obilježit će poprilično visoke temperature za ovaj dio godine. Danas će prevladavati djelomice sunčano vrijeme diljem zemlje, a dulje zadržavanje naoblake očekuje se na području sjevernog Jadrana.

Najviše dnevne temperature u kopnenim dijelovima zemlje bit će od 7 do 12, a na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva. Slično vrijeme prevladavat će i tijekom petka, te će temperature dodatno porasti za stupanj ili dva, a novo pogoršanje vremena očekuje se u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S oblacima dolaze i nove padaline za vikend. U gorju se tako očekuje snijeg, a u ostalim dijelovima zemlje kiša, koja bi se s padom temperature zraka u subotu poslijepodne i navečer trebala pretvoriti u snijeg. Slično vrijeme, uz koji stupanj hladnije temperature, očekuje se i tijekom nedjelje.

Prema prognozama DHMZ-a, snijeg je tijekom subote i nedjelje moguć i u gradovima uz more. Razlog tome je snažna bura koja se očekuje tijekom vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da će dnevne temperature zraka u većini Hrvatske i dalje biti iznad ništice, ne očekuje se stvaranje novog snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo