Hrvatski proizvodi / Proljetni sajam na Velesajmu: pametna vrata, kućica za pse od konoplje i hrvatska kupaonica

Na Zagrebačkom velesajmu izloženi su unikatni proizvodi koje su kreirali hrvatski dizajneri i stručnjaci.

4.4.2017.
22:22
VOYO logo

Pametna vrata koja se otvaraju otiskom prsta i možete ih programirati da se sama otvaraju ili zatvaraju. Kućica za pse od konoplje na čijem krovu raste mahovina i žive crvi. Hrvatska kupaonica - kupaonica u kojoj je svaki komadić domaće proizvodnje. To su tri najzanimjivije stvari koje je na proljetnom sajmuZagrebačkog velesajma pronašla naša reporterka Leona Šiljeg. 

Pločica po pločica i evo je: hrvatska kupaonica s motivima čipke i masline. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su pločice koje su takvog neobičnog oblika, s podlogom cementa, pa je to spoj toplo-hladnog. Ovo je origami koja je dobio Red dot nagradu i također je                       specifičnog oblika, a na nju se veže umivaonik koji se jako dobro oblikovno povezuje s kadom", objašnjava nam Silvija Jonjić, industrijska dizajnerica.

Hrvatska kada 5.000 eura, hrvatski umivaonik 3.000 eura, odraz u hrvatskom ogledalu - neprocjenjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko god se vi trudili vaš odraz u hrvatskom ogledalu će uvijek biti ovakav - nema tog trika kojim se ova hrđa može očistiti jer to je produkt hrvatskog dizajna - ogledalo kao u kupaonici prije stotinu godina", pokazuje nam naša reporterka.

Hrvatsku kupaonicu zajedno s dizajnerima je napravilo pet različitih tvrtki - inače konkurenata. Kupaonice će biti u dostupne u tri cjenovna razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponudi je pripremljen još dizajn za tri različite vrste kupaonice, jedna je vezana za hrvatske brodove, za starinske brodove - više morskog tipa i imamo kupaonicu na temu licitara i kupaonicu baziranu na temi hrvatskih inovacija - što je isto jedan prekrasan dizajn", ističe Tajana Kesić-Šapić, direktorica sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore.

Nema luksuznu kupaonicu, ali i hrvatska kućica za pse je unikatna. Krov je živ, zelen i raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o jednoj prirodnoj gradnji, ovo je model kućice za psa koja je u drvenoj oplati između koje je kao što vidite izolacija u donjem dijelu od konoplje, koja je preparirana s vapnom", objašnjava Gordan Masjak, voditelj udruge Kronoplja.

Konoplja, slama, ovčja vuna sve su to prirodni materijali, a kućica za pse samo je prvi korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konoplja je i gradivi materijal. Ovdje je ozbiljan zid od konopljinog betona s konopljinom vansjkom masom, naravno tu još dolazi konopljina izolacija prema tomu može zadovoljiti sve izolacijske standarde", ističe Gordan Masjak.

Izolacija, ali od vanjskog svijeta su i ova pametna vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrata se otvaraju i otključavaju putem otiska prsta, nije potreban ključ, vi samo prislonite prst vrata se otključaju i vi uđete u kuću", kazao nam je Hrvoje Tuđen, voditelj prodaje

Osim boje, materijala, oblika - ova vrata, baš poput automobila mogu doći s toliko dodatne opreme da zadovolje svakog korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrata možete naručiti s otvaranjem putem otisaka prstiju, putem tipkovnice, putem softwera, aplikacije za mobilne uređaje smartphone, da možete s drugog mjesta zabraniti ulaz, opremiti ih raznim led diodama, ključanicama", ističe Hrvoje Tuđen.

Da biste nekome samo klikom zabranili ulaz trebate izdvojiti oko 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike