TEMPERATURE U PADU / Kiša, pljuskovi i grmljavina. Meteorolog otkrio kada će se smiriti i najavio neuobičajeno vrijeme za vikend

Jutro svježije nego danas na kopnu između 8 i 11 stupnjeva, duž obale uglavnom između 11 i 13 stupnjeva

Sven Vorkapić

1.4.2024.
20:59
VOYO logo

Premještanje fronte donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, ali već sutra odmiče dalje od naših krajeva. Iza nje ostaje još nešto vlažnog zraka pa neće biti sasvim stabilno. U takvim okolnostima sutra ujutro promjenjivo i mirnije. Sve manje oblaka, ali još mjestimice uz malo kiše na kopnu ili pokoji pljusak uz Jadran.

Vjetar većinom slab i umjeren jugozapadni i zapadni. Jutro svježije nego danas na kopnu između 8 i 11 stupnjeva, duž obale uglavnom između 11 i 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali osjetno svježije nego proteklih dana oko 17 stupnjeva. Još uvijek nestabilno pa uz više oblaka može biti kraćih pljuskova i grmljavine, lokalno čak i izraženijih uz pojačan vjetar.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu temperatura osjetno niža, najviše 18 stupnjeva. Iako će biti djelomice sunčano, uz razvoj oblaka ponegdje izraženiji pljusak, moguće praćen grmljavinom i pojačanim vjetrom, osobito krajem dana oko Podravine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FOTO: NEZDRAVA KVALITETA ZRAKA /

Saharski pijesak okovao Hrvatsku: Meteorolog objasnio o kakvom se fenomenu radi

Image
FOTO: NEZDRAVA KVALITETA ZRAKA /

Saharski pijesak okovao Hrvatsku: Meteorolog objasnio o kakvom se fenomenu radi

U Dalmaciji pretežno sunčano i napokon mirnije. Uglavnom suho, samo u zaleđu uz razvoj oblaka moguć kraći izoliran pljusak. Vjetar većinom slab, na sjevernom dijelu i u zaobalju ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni. Temperatura nekoliko stupnjeva niža od današnje oko 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjiva naoblaka, a lokalno još može biti kratkotrajne kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, izglednije u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području. I ovdje mirnije nego proteklih dana, vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura osjetno niža, osobito u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

U srijedu djelomice, od četvrtka i pretežno sunčano, a za vikend i vedro. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u petak ponegdje i jak. Ujutro i dalje ostaje svježe, a danju postupno sve toplije, u subotu i nedjelju ponovno neuobičajeno toplo za doba godine.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu u srijedu, na sjevernom dijelu i u četvrtak lokalno više oblaka. Značajno mirnije, samo povremeno umjereno jugo, prolazno i sjeverozapadnjak. Temperatura i ovdje u postupnom porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo