NE BAŠ STABILNO / Sunčano, no ipak treba pripaziti: Evo gdje bi moglo biti pljuskova

Na kopnu idućih dana sve sunčanije i stabilnije. Od petka pretežno sunčano i često vruće. Na Jadranu pretežno sunčano, samo u zaobalju i na sjevernom dijelu moguće uz poneki kratkotrajni pljusak, uglavnom u početku u riječkom zaleđu

Sven Vorkapić

3.7.2024.
6:05
VOYO logo

Fronta koja je donijela nevremena odmiče dalje od naših krajeva dok nam jača utjecaj polja visokog tlaka. Međutim, pritjecat nam nešto vlažnijeg zraka sa sjeverozapada, pa neće biti baš sasvim stabilno. Tako ujutro u početku barem djelomice sunčano, no tijekom prijepodneva porast naoblake uz pristizanje već spomenutog vlažnijeg zraka u zapadnim krajevima.

Međutim, ostaje suho, samo su uz zapadnu obalu Istre mogući lokalno izraženi pljuskovi i to uglavnom u noći. Na kopnu uglavnom slab sjeverac i sjeverozapadnjak, dok će na moru puhati jaka, na udare moguće i olujna bura. Ujutro od 11 do 15 °C, na obali i otocima oko 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sredine dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj promjenjiva naoblaka uz zanemarivu vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak. Vjetar slab do tek ponegdje umjeren sjeveroistočni, a temperatura slična današnjoj - 24, 25 °C.

Image
STRAŠNI PRIZORI /

Stradale rode u Slavoniji. Štitile su mlade tijekom tuče: 'Spasite ih, dobri ljudi'

Image
STRAŠNI PRIZORI /

Stradale rode u Slavoniji. Štitile su mlade tijekom tuče: 'Spasite ih, dobri ljudi'

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu početkom poslijepodneva više oblaka, a prema večeri postupno razvedravanje. No, uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak te će biti malo toplije nego danas - između 23 i 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo u unutrašnjosti lokalno više oblaka. Bura slabi pa samo na sjevernom dijelu još pojačana s jakim udarima, dok će južnije prema otvorenom moru okretati na umjeren, na krajnjem jugu i pojačan sjeverozapadnjak. Bit će vrlo toplo, ponegdje i vruće - od 27 do 30 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice, na otocima i pretežno sunčano. U gorju pak lokalno više zaostalih oblaka, a u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre moguća je tek koja kap kiše. Bura slabi, ali i dalje podno Velebita pojačana, a temperatura između 26 i 29 °C, u gorju između 19 i 22 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Na kopnu idućih dana sve sunčanije i stabilnije - od petka pretežno sunčano i često vruće. Međutim, ne posve stabilno pa može biti još pokojeg lokalnog kratkotrajnog pljuska, uglavnom u četvrtak i rjeđe u petak. Početkom vikenda zapuhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura ponovno preko 30 °C.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, samo u zaobalju i na sjevernom dijelu moguće uz poneki kratkotrajni pljusak, uglavnom u početku u riječkom zaleđu. Bit će mirnije, vjetar uglavnom slab, od petka umjeren jugozapadnjak i jugo, a početkom novog tjedna ponovno vjetar sa sjevera. I ovdje sve toplije, ponovno vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ogromna šteta u Slavoniji nakon nevremena! Mato: 'Kuća je cijela potopljena. Led se dugo topio'

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo