PRIPREMITE SE ZA NOVI TOPLINSKI VAL / Vraća se sunčano i vruće ljeto, ali izgleda samo na kratko: Meteorolog otkrio kada stiže novo pogoršanje duž cijele obale

Jučer smo kratko uživali u osvježenju, a u Dalmaciji uz izraženije nevrijene nije bilo tako svježe još od svibnja

14.8.2022.
9:17
VOYO logo

Jučer smo kratko uživali u osvježenju, a u Dalmaciji uz izraženije nevrijene nije bilo tako svježe još od svibnja. Vrtlog vlažnog i nestabilnog zraka iznad Hrvatske odmaknuo je dalje na istok, pa prema nama se sa zapada širi polje vedrine.

Danas sunčano i toplije

Danas ujutro i prijepodne će na jugu i u unutrašnjosti, osobito u Slavoniji, još biti zaostalih oblaka. Rijetko na istoku uz koju kap kiše. Na kopnu mirno, a duž obale slaba do na sjeveru umjerena burai tramontana. Jutro će biti razmjerno svježe na kopnu, a po gorskim kotlinama te uz obale rijeka ujutro može biti i kratkotrajne magle, prognoza je Dorijana Ribarića za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, ponegdje i vedro. Izostat će i neki značajniji vjetar, a bit će toplije uz temperaturu oko 28 °C.

Na istoku razvedravanje, ali još uvijek ne sasvim stabilno pa uz poneki oblak oko slavonskog gorja postoji mogućnost za poneki kraći pljusak. Temperatura opet između 27 i 29 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, ali u zaobalju još razvoj oblaka te mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak, uglavnom uz granicu s BIH. Puhat će slab do na otvorenome umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, ali će biti toplije, nerijetko i vruće.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i većinom vedro. Nešto oblaka bit će uglavnom u gorju, tek u Lici postoji manja vjerojatnost za jači razvoj. Bura će okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar koji će postupno oslabjeti. Malo toplije, bit će oko ili tek malo ispod 30 °C, u gorju oko 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot, DHMZ

Idući tjedan opet sunčano i vruće ljeto vrijeme, od sredine tjedna sve neugodnije

Većinom sunčano i vruće ljetno vrijeme, a vrućina će od sredine tjedna biti i sve neugodnija. Nestabilno uz povremeno umjeren jugozapadnjak i dnevni razvoj oblaka, ali do petka će pljuskovi biti rijetki ili uglavnom izostajati.

Na Jadranu pretežno sunčano, napokon bez bure. Ljetno vrijeme po jugu i jugozapadnjaku, a temperatura će postupno rasti, kako dnevna, tako i noćna. Pljuskova kojih početkom tjedna i bude, u Istri će uglavnom biti kratkotrajni i na širem riječkom području. Novo pogoršanje duž cijele obale stiže s četvrtka na petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se vozi bez poteškoća

 Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a vozi se bez poteškoća i zastoja, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

U povodu blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za teretna vozila iznad 7,5 tona izdana je zabrana prometovanja za nedjelju od 12 do 23:00 i za ponedjeljak od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo