i dalje će biti toplo / Prognoza Dunje Mazzocco Drvar: Ne spremajte kišobrane! Pravo ljetno vrijeme više se neće vratiti

Djeca s mora, a pogotovo oni kojima škola još ovaj tjedan ne počinje, još će se moći kupati

2.9.2018.
19:33
VOYO logo

Prvi dan škole stresan je kako za djecu, tako i za roditelje. Kakvo će ga vrijeme pratiti zna Dunja Mazzocco Drvar. 

Vikend nam je donio pravi jesenski ugođaj, a kiše će biti i noćas i sutra. Najveća je vjerojatnost za nju u Dalmaciji i na dubrovačkom području gdje će, nakon noćnih obilnih izljeva, još biti sporadičnih pljuskova. I u sjevernoj Hrvatskoj padat će povremeno kiša, ali će biti uglavnom slabija nego tijekom vikenda. Najmanju šansu da pokisnu imaju školarci na riječkom području, ali i ondje ipak valja imati kišobran, za svaki slučaj. Čak i tamo gdje kiša ujutro više neće padati bit će mokro od noćnih pljuskova pa bi, osim slojevite, ali ipak lagane odjeće, dobro došla i neka konkretnija obuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca s mora, a pogotovo oni kojima škola još ovaj tjedan ne počinje, još će se moći kupati, ali pravo ljetno vrijeme više se neće vratiti. Zadržavat će se uobičajeno toplo ili samo malo toplije od rujanskog prosjeka, na kopnu uglavnom od 20 do 25, na moru malo iznad 25 stupnjeva.

No, od sljedećeg vikenda nadalje izgledno je kišovito vrijeme pri čemu mislim i na veću količinu od uobičajene, ali i na više kišnih dana nego što smo to imali proteklih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo