PROCURILO PISMO KOJE JE RAMLJAK POSLAO PLENKOVIĆU: / 'Zbog dugog perioda tišine u kojem se niste izjasnili...'

Image
Foto: Pixsell

Nakon višesatne rasprave o sudbini Agrokora u Banskim dvorima, izvanredni povjerenik Ante Ramljak dao je ostavku na tu dužnost

21.2.2018.
11:34
Pixsell
VOYO logo

Ante Ramljak jučer je podnio neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika Vlade u Agrokoru te tako uzrokovao novi potres u Banskim dvorima. Dok traje hitna potraga za njegovim zamjenikom, a vjerovnici i javnost se pitaju kako će se dalje raspetljati slučaj Agrokor, u medije je procurila pismena ostavka kojom se Ramljak odrekao svoje pozicije.

Image
DAN NAKON NOĆNE DRAME U VLADI OGLASIO SE ANTE RAMLJAK, OBJASNIO ZAŠTO JE DAO OSTAVKU: /

'Ne želim postati prepreka...'

Image
DAN NAKON NOĆNE DRAME U VLADI OGLASIO SE ANTE RAMLJAK, OBJASNIO ZAŠTO JE DAO OSTAVKU: /

'Ne želim postati prepreka...'

Večernji je objavio pismo koje je Ramljak poslao premijeru Plenkoviću, u kojem, između ostalog, stoji kako shvaća da više nema njegovo povjerenje. Ramljakovo pismo prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Plenković,

ovim pismom dajem neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru. Zahvaljujem Vama i Vladi RH na povjerenju koje ste mi ukazali kad ste me u travnju prošle godine predložili Trgovačkom sudu u Zagrebu za izvanrednog povjerenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas međutim, zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik Vlade niste izjasnili vezano uz izvještaj o angažiranju savjetnika koji sam podnio 5. veljače, shvaćam da više nemam Vaše povjerenje. Bez jasne podrške cijele Vlade RH zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku. Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koje su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden.

Prije nekoliko dana u Saboru RH iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka izvanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Ramljak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo