PROCURILO KOJE FOTELJE MOST TRAŽI OD HDZ-a: / Ne samo da ne odustaju od 'svojih' ministarstava nego imaju i nove zahtjeve

Image

Most će od HDZ-a idući tjedan zatražiti čak sedam ministarstava, jedno više nego u prošloj Vladi, ali zato pristaju na jedan ustupak.

16.9.2016.
22:23
VOYO logo

Kako piše Jutarnji list, nakon što se dogovori provedba njihovih jamstava, osim ministarstava koje su držali i u Vladi Tihomira Oreškovića tražit će i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

EVO ŠTO ĆE HDZ PONUDITI MOSTU: Dobit će jedno ministarstvo koje jako žele, ali i manje fotelja nego lani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se iz HDZ-a čuju glasovi kako Most ne može tražiti jednako kao i u prošlim pregovorima jer je sada HDZ u daleko boljoj poziciji, u Mostu ističu da sada imaju jedan mandat više nego u trenutku kada je pala Vlada. Također, pristaju da Andrej Plenković bude premijer pa i to vide kao svoj ustupak koji im HDZ mora nadoknaditi.

Ako Plenkoviću ne odgovara...

Neslužbeno poručuju da, ako mu to ne odgovara, Plenković slobodno može pokušati pregovarati s HNS-om i HSS-om, a da će Most ostati u oporbi, navodi se u subotnjem izdanju Jutarnjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nisu potvrdili, Most će tražiti i mjesto predsjednika Sabora, vjerojatno za Roberta Podolnjaka, kako bi mogli određivati dnevni red parlamenta i izbjeći ignoriranje svojih zakonskih prijedloga.

PROCURILI KLJUČNI DETALJI PREGOVORA PLENKOVIĆA I PETROVA: ‘Može, ali jedna stvar ne dolazi u obzir…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi Mostovi ministri iz prošle Vlade zadržali bi svoje resore (uključujući i Božu Petrova kao potpredsjednika). O željenom Ministarstvu poduzetništva i obrta nije se razgovaralo, no nagađa se kako bi mostovci na tom mjestu željeli vidjeti Ivanu Ninčević Lesandrić, osnivačicu Poduzetničkog centra u Solinu.

Ne žele Ministarstvo zdravlja

No ne isključuje se da bi Most pristao i na šest ministarstava, pa čak i manje ako će se smanjivati ukupni broj ministarstva, primjerice Mostu je prihvatljivo da imaju i četiri ministarstva ako bi ih Vlada imala ukupno 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju neće odustati od dosadašnjih ministarstava, a najave da će izgubiti neko od njih shvaćaju kao HDZ-ov spin. Ponudu da preuzmu Ministarstvo zdravlja ne žele prihvatiti jer smatraju da bi im taj resor donio samo probleme. Kako god bilo, nije izgledno da će se, ako su točni ovi zahtjevi Mosta, pregovori za formiranje Vlade glatko odvijati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo