Procurili novi detalji: Bijesni Milanović izgubio kontrolu, oči su mu zasuzile...

žestoki obračun vodio se na subotnjoj sjednici SDP-ovaca. Padale su mnoge teške riječi, koje se neće tako skoro zaboraviti, a pojedinci us čak i zahtijevali Milanovićev odlazak.

8.6.2014.
13:04
VOYO logo

''Milanoviću, ne znaš voditi ni stranku ni Vladu. Vrijeme je da odeš'', bio je osobito grub riječki SDP-ovac Vladimir Šepčić . No, premijer mu nije ostao dužan. Prozvao ga je i Tonino Picula, a ni Davorko Vidović nije birao riječi.

''Ovo je trenutak istine. Za poraz na europskim izborima su najodgovorniji predsjednik i Predsjedništvo stranke'', rekao mu je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nije točno. Sramite se'', bijesno je odgovorio Milanović.

Dio prisutnih prepričalo je Slobodnoj Dalmaciji kako je predsjednik SDP-a da je bio toliko bijesan zbog kritika na svoj račun da je izgubio kontrolu nad sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi tvrde da je Milanović bio toliko pogođen napadima da su mu u jednom trenutku oči zasuzile.

Reagirao je i Peđa Grbin, ustvrdivši da SDP “radi čuda u Hrvatskoj”. U obranu Milanovića stali su i ministri Gordan Maras i Siniša Hajdaš Dončić. Maras je predložio da Glavni odbor glasa o tome treba li Vlada odraditi mandat do kraja, što su jednoglasno podržali svi članovi toga tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspuštanje 'riječkog klana'?

Dio Milanovićevih suradnika smatra da će nakon ovako dramatične rasprave premijer krenuti u obračun s neistomišljenicima. U igri je navodno i raspuštanje neposlušne riječke organizacije, koja se nakon Linićeve smjene prometnula u predvodnika kritika na račun Milanovića. Na udaru bi se mogao naći i zagrebački SDP Davora Bernardića, koji se pridružio pobuni.

U okviru rekonstrukcije Vlade bez svojega bi mjesta mogao ostati ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji se otvoreno usprotivio Linićevu isključenju iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmetnici imaju spreman odgovor

Svjesni da im slijedi žestok napad s Iblerova trga, Milanovićevi oponenti spremaju protuodgovor. Ako Zagreb i Rijeka uspiju pridobiti podršku još tri županijske organizacije na terenu - a spekulira se da bi im se u najdrastičnijem scenariju mogle pridružiti i Istarska i Međimurska županijska organizacija - mogu na Glavnom odboru inicirati izvanredne izbore za novog predsjednika SDP-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo