režim koji štiti hrvatske ribare /

Procurila karta Plenkovićeva kompromisnog rješenja za Piranski zaljev

Image
Foto: Goran Kovacic/Dusko Marusic/Davor Puklavec/PIXSELL

Kolec tvrdi da, prema njegovim spoznajama, Hrvatska i Slovenija već dogovaraju ‘kompromisno rješenje’ oko razgraničenja u Piranskom zaljevu

14.9.2017.
12:50
Goran Kovacic/Dusko Marusic/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik vlade Andrej Plenković na današnjem će sastanku s čelnicima parlamentarnih stranaka zatražiti podršku za bilateralno rješavanje graničnog prijepora sa Slovenijom. Plenković će s čelnicima stranaka razgovarati u 13 sati.

“Cilj sastanka je predstaviti širi kontekst naših odnosa sa Slovenijom, pristupiti rješavanju otvorenog graničnog pitanja na način da je to pitanje bilateralnih razgovora”, kazao je Plenković u četvrtak na početku sjednice vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karta Ministarstva poljoprivrede

No, procurili su već detalji kompromisnog rješenja za Piranski zaljev. Daniele Kolec, predsjednik Udruge Mare Croaticum, proslijedio je Tportalu kartu koju je, kako kaže, dobio od Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, s prikazom hrvatskog prijedloga režima koji štiti hrvatske ribare. Kolec tvrdi da, prema njegovim spoznajama, Hrvatska i Slovenija već dogovaraju ‘kompromisno rješenje’ oko razgraničenja u Piranskom zaljevu.

"Bili bismo zadovoljni da se nađe kompromis na način da se utvrdi neutralna zona u kojoj ćemo zajednički ribariti. O tome se već razgovara", rekao je Kolec za Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kartu možete vidjeti na OVOM LINKU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo