PRIPREMITE SE NA KIŠU: /

Sunčan početak tjedna, ali neće potrajati

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Vrijeme će u ponedjeljak biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti je mjestimice moguća kratkotrajna magla.

21.9.2015.
8:37
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 26 Celzijevih stupnjeva, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Najavljena kiša stiže u srijedu. U četvrtak Zagreb očekuje vrlo jaka kiša uz dodatno snažno zahlađenje - prema trenutnoj prognozi najviša dnevna temperatura bit će svega 15 stupnjeva. Do vikenda će se ipak proljepšati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša se očekuje u cijeloj zemlji, s time da će u Istri i na riječkom području padati u srijedu i malo u četvrtak, nakon čega se očekuje proljepšanje. U Slavoniji će se zadržati sve do vikenda, a temperature će biti 17-18 stupnjeva. U Dalmaciji se glavnina oborina očekuje u srijedu i četvrtak, a temperature će samo ponegdje pasti ispod 20 stupnjeva.

Jaka bura ometa promet

Zbog bure jutros je za sav promet zatvorena državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) od Senja do Karlobaga i Paški most javlja HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakog vjetra na Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na mostu Rječina na riječkoj obilaznici. Vozačima se savjetuje da zbog povremeno olujnih udara vjetra poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo