DOPUNSKA NASTAVA: / Nema novaca za učitelje, sindikat prijeti tužbom

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Učenici koji su pali iz jednog ili dva predmeta od utorka pa sve do sredine srpnja pohađat će dopunsku nastavu. Ranije se to rješavalo popravnim ispitima, no novi model donio je i veliku dramu.

24.6.2015.
8:37
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

"Sigurno je to dobro, sigurno će im koristiti. Ja bih volio vidjeti gdje su sada ti koji se bune protiv toga bili kada se donosio zakon. Zakon je bio u javnoj raspravi, zakon je bio u standardnoj zakonskoj proceduri, a ne sjećam se da je na to bilo nekih konstruktivnih primjedbi", kazao je ministar Vedran Mornar.

Ljilja Vokić, ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije kazala je kako to "nije na odmet onima kojima je potrebno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali znate što se sada dogodilo? Da je većina profesora dala dvicu da ne mora dolaziti na dopunsku nastavu", rekla je Vokić.

No, ta nastava učiteljima neće biti plaćena. Ministar je već ranije rekao da za to nisu predviđena sredstva u proračunu. Sindikat će zato plaće tražiti na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako za ministra to vrijedi nula kuna za nas ne vrijedi. Mi ćemo sigurno za to podignuti sudske tužbe. Sigurni smo da će svaki nastavnik koji to odradi, da će za to biti adekvatno plaćen. Pa pošto neće ići milom, ići će silom", rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, za NovuTV.

NovaTV/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo