oglasio se i DiP /

Prijavljene nepravilnosti: Na nekim mjestima se građanima daju dva listića umjesto četiri

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz DIP-a su se oglasili i naveli što građani mogu u tom slučaju učiniti

16.5.2021.
11:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni kandidat za župana šibensko-kninskog Marko Jelić tvrdi kako je na području Šibensko-kninskom zabilježeno više slučajeva gdje su birači dobili dva listića umjesto četiri. 

"Na šibenskom području niz je slučajeva gdje biračima daju samo dva listića umjesto četiri. Namjerno biracima ne davaju listiće za izbor za župana i zupanijsku skupštinu i to rade tek ako birači pitaju. To je prevara", rekao je za Večernji list Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GONG je pak izvijestio javnost kako su oni dobili nekoliko pritužbi da se slična stvar dogodila i u Zagrebu. 

"U prvih sat vremena od otvaranja biračkih mjesta u Zagrebu Gong je zaprimio nekoliko pritužbi na biračke odbore da pitaju građane i građanke žele li glasati samo za gradonačelnika_ca ili i za preostale liste. Gong je o tome obavijestio Izborno povjerenstvo Grada Zagreba, a oni su nas povratno informirali kako se ne radi o uputi ili namjernom obeshrabrivanju birača i biračica. Navode da su upoznati sa slučajevima te će poslati upozorenje svim biračkim odborima da nude sve listiće biračima i biračicama", navodi GONG. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz DIP-a su se oglasili i naveli što građani mogu u tom slučaju učiniti: "Birač koji je zbunjen ponudom biračkog odbora, može se vratiti i glasati za druge vrste izbora". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo