NESLANE ŠALE /

'Prijatelj mi se guši i umire': ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije opisala nekoliko lažnih poziva

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Bude tu i djece koja se zafrkavaju pozivima, no građani bi trebali znati da su to vrlo opasne situacije i da dovode u pitanje pacijente koji doista trebaju hitnu pomoć'

28.11.2017.
12:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dispečeri Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije nerijetko dobivaju lažne pozive zbog kojih djeluju pod prvim stupnjem hitnosti, a ravnateljica Silvana Sabo kaže da je riječ o vrlo neslanim šalama koje Zavod nerijetko prijavljuje policiji, piše Glas Slavonije.

"Javili su nam ne tako davno da je bila prometna nesreća i da je kamion udario u automobil te da su ozlijeđene četiri osobe. Odmah smo poslali vozilo, no prometne na opisanom mjestu uopće nije bilo. Inače, bilježimo brojne slučajeve lažnih samoubojstava, pa nas je tako pozvala jedna obitelj i rekla da je njihov član obitelji počinio samoubojstvo, odnosno bila je riječ o ženskoj osobi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo ondje došli, zatekli smo gospođu koja je rekla da nas je ona zvala i da je samo htjela dati do znanja svojoj obitelji da se trebaju brinuti o njoj i da je takvom obavijesti htjela skrenuti pozornost na sebe. Bio je i slučaj gdje je nazvala ženska osoba u ime svoje prijateljice koja prijeti samoubojstvom. Došli smo na mjesto događaja, a žena zbog koje smo došli rekla je kako je rečenicu da će se ubiti izrekla tek tako i da nema ni najmanju namjeru ubiti se", ispričala je Sabo.

Rekla je kako se sjeća i slučaja kad je nazvao čovjek rekavši da mu se prijatelj guši i umire, a kad je Hitna pomoć stigla pod “rotacijom”, čovjek je rekao kako netko u njegovo ime šalje lažne pozive Hitnoj te da mu nije ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo instrument kojim bismo kaznili pozivatelja pa zato nerijetko zovemo policiju, njihova liječnika obiteljske medicine, pa čak i Centar za socijalnu skrb. Bude tu i djece koja se zafrkavaju pozivima, no građani bi trebali znati da su to vrlo opasne situacije i da dovode u pitanje pacijente koji doista trebaju hitnu pomoć", ispričala je Sabo za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo