Kad ima volje, ima i načina /

Pričali smo s gospodinom Draganom koji usprkos invaliditetu čisti snijeg ispred zgrade: 'Na taj način stvaram neku inicijativu'

Image
Foto: Facebook/Zašto volim Špansko/Blaženka Kadija

Unatoč životu u kolicima gospodin Dragan pronalazi način kako pomoći sebi i drugima, u ovom slučaju lopatom očistiti snijeg ispred zgrade te tako svima pokazati kako je uz snagu volje i to moguće.

7.2.2018.
21:28
Facebook/Zašto volim Špansko/Blaženka Kadija
VOYO logo

Iako je zimi snijeg očekivana pojava i koliko god mislili da ćemo ga dočekati spremni, čini se kako nas svake godine iznova dočeka nespremne i nemotivirane za obavljanje neizbježnih dužnosti. No, ovo je priča o čovjeku koji unatoč poteškoćama pronalazi način za obavljanje onoga za što nerijetki od nas pronalaze izlike, zbog čega od njega svi možemo mnogo naučiti, a pomalo se i posramiti. 

U Facebook grupi Zašto volim Špansko osvanula je fotografija gospodina Dragana koji unatoč invaliditetu i životu u kolicima pronalazi način kako pomoći sebi i drugima, u ovom slučaju lopatom očistiti snijeg ispred zgrade te tako svima pokazati kako je uz snagu volje i to moguće.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš susjed Dragan, svake godine prvi očisti snježnu stazu stanarima Gervaisove ulice, hvala susjed", stoji u objavi Draganove susjede Blaženke Kadije, ispod koje se skupilo mnoštvo komentara ljudi oduševljenih ovim činom.

Image
Foto: Zašto volim Špansko/Blaženka Kadija

(foto: Facebook/Zašto volim Špansko/Blaženka Kadija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, riječ je o gospodinu Draganu Vasiću iz Španskog, s kojim smo kratko popričali. "To radim prvo za sebe pa tako i za druge. Susjedi su dobri i međusobno si pomažemo", rekao nam je gospodin Dragan.                                           

"Na taj način stvaram neku inicijativu. Ako me vide da radim nešto što i oni mogu napraviti, onda se i oni potrude to napraviti i tako si međusobno pomažemo", rekao je gospodin Dragan. 

Kaže kako radi sam sve za što može pronaći način kako to napraviti, a za sve ostalo, tu je uvijek dobrosusjedska pomoć na koju Dragan, ali i njegovi susjedi, uvijek mogu računati.         

Imate li i vi zanimljivu priču iz svog susjedstva? Javite nam se na vijesti.hr@rtl.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo