RADNIK HAC-A ISPRIČAO ŠTO SE DOGODILO /

Zaustavili se kako bi mijenjali smjerokazne stupiće pa se u njih zabio kamion: 'Danas slavim drugi rođendan'

Franjo je kazao da je s kolegom prije toga stao dva puta te da u ta dva navrata nije izlazio iz vozila. Dodao je i da kamion koji je naletio na njih nije vidio.

22.9.2021.
19:38
VOYO logo

S hrvatskih prometnica u posljednje vrijeme pristižu uglavnom loše vijesti. Iznimka nije bio ni današnji dan. Prvo je ujutro oko 1 sat između Buzina i Lučkog teretno vozilo naletjelo na čovjeka koji je stajao pokraj vozila u kvaru. Pješak je preminuo, a vozač je pobjegao.

Potom je u popodnevnim satima na dionici autoceste između Zagreba i Karlovca kamion s prikolicom naletio na ophodarsko vozilo Hrvatskih autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, radnici cestarske službe preživjeli su. Oni su, naime, četiri kilometra prije Jastrebarskog stali u zaustavnom traku kako bi radili na obnovi ograde, a samo nekoliko sekundi nakon što su Izišli iz vozila, na njega je naletio kamion s prikolicom koji je probio zaštitnu ogradu, a prikolica se prevrnula na bok.

Image
U ŠOKU SU, ALI ŽIVI /

Sekunde su im spasile život! Kamion se u punoj brzini zabio u njihovo vozilo između Jaske i Karlovca na A1

Image
U ŠOKU SU, ALI ŽIVI /

Sekunde su im spasile život! Kamion se u punoj brzini zabio u njihovo vozilo između Jaske i Karlovca na A1

Jedan od radnika je Franjo Fratarić iz Sektora za održavanje HAC-a koji je iz HAC-ovog vozila izašao svega par sekundi prije udara. "Za sad se osjećam dobro, a trenutno budemo vidjeli kako će biti sutra. Čudno se osjećam zasad", kazao je za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drugi rođendan'

"Prilikom redovnog obilaska dionice Lučko-Karlovac, vraćali smo se iz Karlovca gdje smo mijenjali smjerokazne stupiće koji su bili potrgani, stali na stacionaži 24+800 da ga promijenimo, kolega je izašao iz vozila da uzme alat i izašao sam za njim da mu pomognem na desna vrata. Došao sam do njega i u tom momentu je bio udarac u vozilo", prisjetio se. 

Kazao je da su prije toga stali dva puta te da u ta dva navrata nije izlazio iz vozila. Dodao je i da kamion koji je naletio na njih nije vidio.

Fratariću je danas, kako govori, "drugi rođendan", a sutra mu je i "pravi". "Slavit ću i jedan i drugi rođendan", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo