Kad se spoje sjever i jug / Prešli 650 kilometara da bi zbrinuli obitelj iz Petrinje: 'Kad smo čuli da su ostali bez svega, nije bilo premišljanja'

Obitelj koja je stigla u Cavtat stigla je uz pomoć mještana Andrije Bratičevića koji se sinoć uputio po njih

30.12.2020.
19:45
VOYO logo

Jedna tročlana obitelj stigla je iz Petrinje u Cavtat. Dio njihove obitelji trebao bi stići sutra, a možda će doći još jedna obitelj. 

Dubrovčani su se organizirali putem mnogih Facebook grupa i putem Crvenog križa. Obitelj koja je stigla u Cavtat stigla je uz pomoć mještana Andrije Bratičevića koji se sinoć uputio po njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onog trenutka kada je sestra od unesrećenog kojega smo doveli javila da su ostali bez svega i da imaju dijete od godinu dana, nije bilo premišljanja trebamo li to napraviti ni kada, nego je to bilo odmah. Krenuli smo za Zagreb. Pokupio sam prijatelja da što sigurnije dođemo", ispričao je Bratičević. 

Uputili su se na put dug 650 kilometara, a preko Facebook grupa čuju se i s drugim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo doveli jednu obitelj, krenule su se i druge javljati što nam je jako drago.Mi prvenstveno želimo pomagati pojedincima i drago nam je zbo toga. Dobrota se ne zaustavlja. U Dubrovniku je u 7 i 30 krenuli brodovi s Elafita. Od 8 ujutro do 18 popodne nije prestala dolaziti roba u sportsku dvoranu. Nitko nije stao raditi cijeli dan"; katao je Bratičević. 

Jedan dio robe iz Dubrovnika ide za Novo Selo, a drugi dio u sisačku bolnicu, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo