prezaduženost tvrtke /

Prešaonica TLM-a izbjegla likvidaciju, radnicima do Božića tri plaće i dio otpremnina

Image
Foto: Šibenski portal/RTL arhiva

TLM-ova Prešaonica neće u likvidaciju, odlučili su vjerovnici na današnjoj skupštini na Trgovačkom sudu u Šibeniku.

24.11.2016.
13:26
Šibenski portal/RTL arhiva
VOYO logo

Zbog sumnje radnika da su Zagreb-Montaža i ZM-Adrial financijskim malverzacijama umanjili vrijednost Prešaonica, sutkinja Terezija Goreta naložila je stečajnom upravitelju angažiranje pravnika koji će utvrditi ima li materijala za podizanje tužbi. Radnici će, pak, do Božića dobiti tri minimalca i dio otpremnina.

Likvidaciju TLM TPP-a, zbog prezaduženosti tvrtke, predlagao je u svom izvješću stečajni upravitelj Predrag Filajdić. Vjerovnici su prihvatili tražbine 139 radnika u prvom naplatnom redu, kao i tražbine od 162,5 milijuna kuna u drugom višem isplatnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština vjerovnika odlučila je i da se imovina Prešaonica prodaje kao prostorno-tehnološka cjelina te da se angažiraju stručnjaci više područja kako bi se, prije prodaje, napravila kvalitetna procjena vrijednosti, piše Šibenski portal

Zbog podneska radnika koji traže utvrđivanje postojanja osnove za podizanje tužbi protiv Zagreb-Montaže radi povrata pozajmice od skoro osam milijuna kuna i ZM-Adriala radi neuplate kapitala od 8,1 milijun kuna te još nekoliko sumnji zbog kojih je možda smanjena vrijednost TPP-a, naloženo je stečajnom upravitelju da angažira vještake ekonomske i pravne struke za detaljnu analizu navoda iz podneska radnika, a sud će u roku od tri mjeseca zakazati novu skupštinu do kada je stečajni upravitelj dužan dostaviti nalaz i mišljenje vještaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučeno je, na prijedlog Jurice Tončića, predstavnika razlučnog vjerovnika Impol TLM-a, da se utvrdi ima li TLM TPP imovine koja nije opterećena razlučnim pravom i da se ta imovina, za koju on vjeruje da postoji, prodaje neposrednom pogodbom, a dobivenim novce isplate potraživanja radnika. Impol TLM će, rekao je Tončić predujmiti onoliko koliko god je potrebno da se ovaj stečaj provede do kraja s tim da se ti troškovi priznaju Impolu kod namirenja troškova koje bi bio obavezan podmiriti ukoliko postane vlasnik TPP-a ili da mu se vrate kupi li Prešaonice neki drugi kupac.

Cijeli tekst pročitajte na Šibenskom portalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo