OTIŠAO JONNY DOLLAR / Preminuo producent Massive Attacka

Image

Čovjek kojeg možamo svrstati među ključne producente devedesetih izgubio je bitku s karcinomom.

3.6.2009.
11:43
VOYO logo

Jonny Dollar, glazbeni producent najpoznatiji po radu na mitskom debiju Massive Attacka "Blue Lines", preminuo je u utorak u Londonu, nakon duge borbe s karcinomom.

U karijeri, koja se protezala od osamdesetih, surađivao je s većinom britanskih pop i electro glazbenika, a presudnu ulogu imao je u stvaranju zvuka na albumima sad već pomalo zaboravljene Neneh Cherry. Jednaku važnost za svoj proboj među zvijezde pridaju mu i bristolski trip-hop velikani, a bliskost s tom scenom potvrdio je producirajući i Portishead. Najveći tržišni uspjeh ostvario je 1999. godine kada je producirao trostruko platinasti album "Rise" pjevačice  Gabrielle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam prvi puta čuo "Unfinished Sympathy" nisam mogao vjerovati svojim ušima. Postao sam neviđeni fan "Blue Linesa" i kada smo Garbielle tražili producenta, moram priznati da sam imao malu tremu pristupiti čovjeku kog sam smatrao genijem. Shvatio sam, međutim, kako je riječ o nevjerojatno jednostavnom i pristojnom momku, no istovremeno i nezamislivo predanom producentu", stoji u službenom priopćenju predsjednika etikete Polydor Ferdyja Unger-Hamiltona.

Imao je 45 godina, a iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo