PREMIJER U SLAVONIJI: / Obišao svinjac, popio rakijicu, ali svinjetinu nije smio probati

Image
Foto: izvor: N1
1.4.2016.
17:29
izvor: N1
VOYO logo

"Vidio sam ovdje niz kvalitetnih ljudi koji znaju i hoće raditi i ponosni su na ono što rade. Upoznao sam nekoliko sektora, od tekstilne tvrtke u kojoj je jedna obitelj počela od nule i danas zapošljava 250 osoba, do poljoprivrede i turizma. Bio sam i na OPG-ovima koji se također žele širiti i napredovati", rekao je premijer Orešković te istaknuo da Slavonija ima prednosti velikog potencijala u poljoprivredi i u drugim područjima.

Zemljište od 10.000 hektara ne traže Izraelci

"Uoči dolaska u Slavoniju bio sam optimist, a sada sam još veći", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li istina da iza potrage za 10.000 hekatara poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji stoji jedna izraelska tvrtka, Orešković je odgovorio niječno i poručio kako nije riječ o modelu kroz koji bi se seljacima oduzela zemlja, nego je ponajprije namjera okrupnjavanje posjeda koji su u Hrvatskoj previše usitnjeni i ponuditi ih investitorima koji su spremni stvoriti novu vrijednost.

"Bitno mi je da smo barem pokrenuli diskusiju i otvorili to pitanje", rekao je Orešković odgovarajući na pitanja novinara je li njegov dvodnevni posjet Slavoniji u funkciji njegove promocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UVODI SE DEVETSATNO RADNO VRIJEME? /

'Prvi put čujem za to', kaže premijer Orešković

Image
UVODI SE DEVETSATNO RADNO VRIJEME? /

'Prvi put čujem za to', kaže premijer Orešković

Orešković najavio smanjenje broja državnih agencija

"Ovo nije moja promocija. Bilo mi je drago doći, saslušati i upoznati ovdašnje ljude. Svima je jasno od prvoga dana da je moj fokus gospodarstvo i namjera da pokrenem ekonomiju, a kako ću je pokrenuti ako ne slušam. Otići ću i u druge krajeve", najavio je.

U vezi s uštedama u javnoj upravi najavio je smanjenje broja agencija, kojih je danas u Hrvatskoj više od 50, za 13 do 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer oduševio domaćine neposrednošću

Drugoga dana boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji predsjednik Vlade Tihomir Orešković obišao je u Komletincima na vinkovačkom području OPG Mije Rajića, koji se bavi uzgojem svinja, a u Privalci OPG Nikole Josipovića, koji na 30 hektara uzgaja povrtlarske kulture. U poduzetničkoj zoni u Otoku sastao se s gradonačelnikom toga grada Josipom Šarićem, a u Cerni je posjetio uspješnu tvrtku Nexus koja proizvodi dijelove za njemačku automobilsku industriju.

Svinjogojac Mijo Rajić iz Komletinaca ugostio je premijera na svom OPG-u gdje ima pedesetak krmača i oko 250 prasaca, te 40 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je uzeo u zakup od države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli zamisliti da je takav! Kad smo gledali medije, nije nam izgledao tako kao kad je došao uživo. Prvi je ušao u objekt za svinje i cijeloga ga prošao, zapričao se on na kraju svinjca. Kažem – premijeru, nemojte dugo tu ostati, osjetit ćete smrad i kasnije, a on kaže - zato nismo danas u odijelima, ovako smo se obukli. Takvi nam nije bio nijedan", kazao je potom Rajić za tportal.

"Dođe premijer, a nema prasetine. Di to ima?"

Svinjogojcu iz Komletinaca zasmetalo je samo jedno - što premijerovo osiguranje nije dozvolilo da mu domaćin ponudi svoje suhomesnate proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da ne stavljamo na stol te naše suhomesnate proizvode i prasetinu. Tek je poslije gospođa iz protokola dozvolila da se to stavi. Stavio sam kulen, kobasice, slanine vrhunske kvalitete, kare, vrat, malo nešto sira i prasetinu. Kažu, nemoj prasetinu. Pa kako neću prasetinu, farma svinja, dođe premijer, a nema prasetine. Di to ima? Popio je jednu rakijicu i to mu je sve", prenosi tportal riječi svinjogojca Rajića.

Dvodnevni posjet, u sklopu kojega je prvi dan boravio na vukovarskome i iločkom području, premijer Tihomir Orešković završio je sastankom s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike