Goruće teme /

Plenković odbacio ideju da će HDZ pokušati povećati parlamentarnu većinu: 'Nismo mi krivi za probleme u drugim strankama'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković o svim bitnim temama

6.9.2021.
18:21
VOYO logo

Nakon Predsjedništva HDZ-a medijima se obraća premijer Andrej Plenković. Mnoge su teme bile aktualne, vraćaju se sabornici u saborske klupe. Vrhovni sud je navodno kratko bila tema. Dotakli su se i stanja u Crnoj Gori. 

U početku se osvrnuo na početak školske godine i rekao kako se nada da će sve teći sigurno i da će se nastava odvijati licem u lice. Čestitao je svim đacima prvacima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sretno, školarci! /

Prvi je dan škole, ovaj mali je dao najbolji odgovor zašto ide u školu: 'Idem da mogu biti pametan i zbrajati novce'

Image
Sretno, školarci! /

Prvi je dan škole, ovaj mali je dao najbolji odgovor zašto ide u školu: 'Idem da mogu biti pametan i zbrajati novce'

"Osvrnuli smo se na političku situaciju, aktualni sat i početak Sabora idućeg tjedna. Ankete koje su jučer objavljene - najsnažnija smo stranka, to reflektira sve aktivnosti koje su poduzete. Očuvanje radnih mjesta, rast plaća, stvaranja preduvjeta za turističku sezonu koja je bila uspješna, pogotovo 2019. godine i sve ostalo što je zaslužno za naš uspjeh. 

Razgovarali smo o stanju u Crnoj Gori, kao i o 5 preminulih danas od Covida-19. Imat ćemo sastanak s bankama u srijedu o prešutnom prekoračenju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako ne zna hoće li se ubrzati cijepljenje u ljekarnama, ali pohvalio je tu ideju. To je iskorak, kaže, ali i dodao da će biti zadovoljan ako to potakne druge na cijepljenje.

O parlamentarnoj većini

"Ta tema cijelo ljeto unutar SDP-a i Domovinskog Pokreta su nametnuli komentatori van HDZ-a. Ni vi ni ja, ni mi ni itko drugi od nas u nijednom trenutku nije rekao da će razgovarati s nekim kako bi povećao Parlamentarnu većinu. Slušamo teze onih protiv HDZ-a namećući temu o žetončićima. Nema nevidljive ruke. To su problemi koje imaju same sa sobom. Ako netko svojom voljom kaže:  "Dobar dan, ja bih podržao taj i taj zakon", to je jedno, ako je voljom nekog - to je drugo", rekao je. 

"Bez jednog argumenta s naše strane nije se dalo dati naslutiti o žetončićima. Poziv za sastanak sa mnom prije formiranja Vlade su odbili SDP, Domovinski pokret, Centar, Možemo - svi su odbili. Za Banske dvore. To je bilo prije formiranja vlade", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Vrhovnom sudu

"O svim kandidatima kao i Dobraniću - jedni da misle da nije dovoljno iskusan, a drugi misle da ne prepoznaje dovoljno probleme. Mi ćemo uzeti na znanje sjednicu Vrhovnog suda koja će biti u srijedu, a nakon rasprave će javnost bolje znati o kandidatima i o Dobraniću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problematika žičare

"Gradonačelnik Zagreba u vezi žičare se nisam čuo. Mi smo se vidjeli na Zagrebačkoj premijeri, ali nismo pričali o žičari."

Čeka se da sud odluči je li to prometna infrastruktura?

"Ne znam te detalje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo