covid potvrde za radnike /

Aladrović o uvjetovanju potpora cijepljenjem radnika: 'Uvjereni smo da tu neće biti elementa prisile niti obveze'

Plenković je objasnio kako će cijepljenje biti uvjet za dobivanje potpore te kako smatra da se već nalazimo u fazi u kojoj je to moguće

1.7.2021.
21:59
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u cijelom ugostiteljskom i hotelijerskom sektoru izazvao je šok i nevjericu kad je danas objavio kako će covid potpore poduzetnicima i privatnom sektoru ubuduće biti uvjetovane cijepljenim radnicima.

Drugim riječima ako konobar, kuhar ili drugo osoblje u kafiću, restoranu ili hotelu nije cijepljen, poduzetnik za njega neće dobiti covid potporu. Detalji još nisu jasni ni resornom ministru Aladroviću koiji to treba provesti, ali evo što je jasno premijeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Neka smanji broj gledatelja /

Njemački ministar unutarnjih poslova: 'Neka UEFA ne svaljuje na lokalna zdravstva krivnju zbog novih zaraženih!'

Image
Neka smanji broj gledatelja /

Njemački ministar unutarnjih poslova: 'Neka UEFA ne svaljuje na lokalna zdravstva krivnju zbog novih zaraženih!'

Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje potpore 

"Mi smatramo da bi bilo fer da ako država u krizi koju je uzrokovao covid, osigura cjepivo, ako osigurava plaće, ako osigurava normalno funkcioniranje cijeloga sustava, onda bi bilo fer da svako da neki svoj mali doprinos, pa ako će netko biti korisnik naknade za očuvanje radnih mjesta onda bi bilo dobro da se taj i cijepi", objasnio je premijer.

Plenković je objasnio kako će cijepljenje biti uvjet za dobivanje potpore za očuvanje radnih mjesta te kako smatra da se već nalazimo u fazi u kojoj je to moguće i potrebno. 

Kaže kako će to biti zakonito i da će tražiti rješenja da bude tako. "Mislim da mi moramo povezati te dvije stvari, ne možemo očekivati dobivanje potpora, a ne dati ni minimalan doprinos zdravstvenoj sigurnosti", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prilično jedna osjetljiva tema", kazao je ministar Aldorović. Na pitanja novinara što ako radnik odbije cijepljenje, ministar je odgovorio: "vi ste mogli primijetiti da elemente prisile do sada nismo imali, ja sam siguran da ovaj način na koji mi planiramo koncipirati ovaj model, neće također biti element prisile ni obveze".

To bi bila diskriminacija zavapili su odmah u Sindikatu turizma Hrvatske, a i bivši ministar ministar turizma Veljko Ostojić kaže da je pitanje kako bi se to uopće moglo provesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo