'VEĆINA JE STABILNA' /

Premijer okupio vrh HDZ-a, umjesto izvanrednih izbora planira rekonstrukciju Vlade? Komu se sve trese fotelja

Sutra će vladajuća koalicija jedinstvo demonstrirati za zajedničkim stolom u Vladi. Moguća šira rekonstrukcija koju zazivaju i neki partneri ovisi i o idućim potezima DORH-a

21.2.2022.
20:00
VOYO logo

Ministar Oleg Butković skoknuo je danas do Like, ministrica Nina Obuljen Koržinek preskočila je tribinu, ministar Vili Beroš bori se s problemima zdravstva. Kako je premijer rekao: business as usual - osim što to ipak nije. 

Darka Horvata koji je ministarsku fotelju zamijenio ćelijom privremeno mijenja državna tajnica Dunja Magaš, zbog istrage USKOK-a Boris Milošević stavio je mandat na raspolaganje, ministar Aladrović kojeg istražuju: čeka daljnji rasplet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade poručuju većina je stabilna, prijevremenih izbora neće biti. 

"Ne mogu vam reći ništa osim da je vladajuća većina je stabilna raspravit ćemo detalje", kazao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić također tvrdi da je vladajuća većina stabilna.

Ključni sastanak parlamentarne većine održat će se sutra.

"Mislim da nema promjena u koalicijskom većini neće biti potrebe za izvanrednim izborima, a što se tiče rekonstrukcije - praksa je razgovor prvo unutar većine", kazao je Milorad Pupovac.

"Inače treba nam rekonstrukcija da bi vlada funkcionirala, ukoliko ne i izbori su opcija no to bi bilo najlošije za građane", kazao je HNS-ov Stjepan Čuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sumnje na zloupotrebu položaja /

Odvjetnik Darka Horvata vjeruje da će ubrzo biti pušten, a otkrio i gdje će bivši ministar nakon pritvora

Image
sumnje na zloupotrebu položaja /

Odvjetnik Darka Horvata vjeruje da će ubrzo biti pušten, a otkrio i gdje će bivši ministar nakon pritvora

Kao ruka više u Saboru - spominjala se ranije i ona bivšeg suverenista.

"Most, možemo i SDP nisu alternativa za RH", tvrdi Hrvoje Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatski sabor stiglo je izvješće o razrješenju Horvata s pozicije ministra - spremna je dokumentacija za aktivaciju saborskog mandata. 

"Ne bi me to iznenadilo, razmotrit ćemo to i postupiti po proceduri", kazao je Robert Jankovich iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva. 

Ministar bi tako uskoro mogao u saborske klube, a tko će u vruću fotelju resora graditeljstva - još se vijeća. Hoće li vladu zahvatiti i šira rekonstrukcija - u velikoj će mjeri mogli bi ovisiti i o daljnjim potezima DORH-a. 

"Imam resor od 56 velikih tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti", tvrdi ministar Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Beroševa reforma zdravstva mrtvo je slovo na papiru.

"Ja sam ministar zdravstva radim svoje dok se drugačije ne desi", tvrdi Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Banožić neuspješno ratuje s predsjednikom države, a ministra Ćorića pak njegov bivši pomoćnik tereti da je po njegovu nalogu pogodovao pri izgradnji vjetroelektrane - zbog čega njegov odlazak traži Most.

"Na trepavicama da stoje neće nikoga maknuti bilo da je u pitanju Ćorić, Horvat, tko god isto će im se dogoditi", kazao je Plenković ranije.

No sve je izglednije da se nakon subote premijerov manevarski prostor sužava. Šira rekonstrukcija mogla bi spas od novih krakova afera - moguće i prijevremenih izbora, koje vlada i HDZ svakako žele izbjeći. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo