FANTASTIČAN UGOĐAJ / Prekrasne scene: Hrvati i Španjolci zagrljeni pjevali

Image
Foto: AP

Večer uoči obračuna njihovih reprezentacija hrvatski i španjolski navijači napravili su pravu feštu na glavnome trgu u Gdańsku! Pjevali su jednim drugima, grlili se i međusobno nazdravljali. Bilo je to zajedničko veselje bez incidenata.

18.6.2012.
9:34
AP
VOYO logo

Hrvatski navijači počeli su pristizati u Gdanjsk već u nedjelju u jutarnjim satima. Atmosfera je cijeli dan bila opuštena. Navijači u kockastim dresovima su razgledavali grad i privlačili pažnju na svakom koraku. Najviše Hrvata bilo je u centru grada - u Dlugoj ulici i na Dulgome Targu, najpopularnijoj šetnici u gradu.

Vesela atmosfera nastavila se i navečer kada su navijači iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Njemačke... okupirali restorane u središtu grada te do kasno u noć međusobno si nazdravljali i zajedno pjevali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačko 'bratstvo' posebice je vladalo između Hrvata i Španjolaca koji su s čašama u rukama zajednički skandirali 'due-due, due-due' pokazujući prstima rezultat koji bi i jednu i drugu repreznetaciju uveo u četvrtfinale Eura.

Image
Foto: AP

Potom su naši navijači zapjevali 'Moja domovina' i skandirali 'U boj, u boj' što su španjolske kolege dočekale pljeskom i poskakivanjem. Kada su Španjolci zapjevali 'Viva Espana', Hrvati su pjesmu prihvatili, zagrljeni se fotografirali sa svojim navijačkim 'suparnicima' nagradivši ih pljeskom, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile su to doista prekrasne scene koje su samo sa smiješkom promatrale zajedničke ophodnje poljskih, hrvatskih i španjolskih policajaca. Ali to nije bilo sve što se tiče navijačkog 'bratstva'.

Odjednom su se stvorili i irski navijači kojima su Hrvati i Španjolci zajednički zapjevali 'Stand up, our irish friends', a Irci su odmah uzvratili pokazivanjem rezultata 2:2 , poželjevši i Hrvatima i Španjolcima plasman u daljnje natjecanje pjesmom 'We wish you quarterfinals, we wish you quarterfinals!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Na stadionu PGE Arena u Gdańsku očekuje se najmanje 10.000 hrvatskih navijača. Za sraz sa Španjolcima odavno su prodani avioaranžmani po cijeni od oko 4500 kuna, a danas iz Zagreba leti pet aviona za Poljsku. Tako će avionima iz Hrvatske doći oko tisuću navijača. Najveći dio 'kockastih' ipak je stigao ili će doputovati vlastitim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo