U Holdingu rat zbog nagrada / Prekipjelo mu: 'Gospodo, prosječna plaća s dodacima iznosi skoro kao tri u Konzumu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga čiji su računi u blokadi, bune se jer im nagrada od 3.500 kuna nije iplaćena na zaštićene račune ili na ruke

21.12.2018.
10:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zaposlenicima Zagrebačkog holdinga je u četvrtak isplaćena jednokratna novčana nagrada u iznosu od 3.500 kuna. Naime, na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem početkom prosinca, dogovoreno je da će se umjesto božićnice koja je iznosila 2.880 kuna, ove godine isplatiti nagrada.

No, koplja se sada lome oko toga zašto blokiranima nije nagrada isplaćena na zaštićene račune ili na ruke. Osim poslodavca, mnogi za to krive i sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na salve komentara i prozivki nezadovoljnih zaposlenika čiji su računi u blokadi, reagirao je Boris Holetić, glavni povjerenik SSKH GPZ.

'Poštovani čitajući komentare pojedinaca u svezi potpisanog dodatka ne mogu se oteti dojmu da postoji toliko nezahvalnika. Gospodo, nitko od vas blokiranih koji radite u ZGH nije došao u tu situaciju zbog sindikata. Bilo bi dobro da se zapitate kad je kasnila plaća, prijevoz, regres, božićnica…. Ne mogu sindikati voditi ekonomiju kućanstva. Npr. moja kolegica i suprug sa mjesečnim primanje u GPZ-u od 14.000 te svim dodacima isto je blokirana, a nije rješavala stambeno pitanje. Sunčala se, skijala itd. I sad bih ja kao sindikalac trebao rješavat njezine probleme i trebalo bi me biti sram', napisao je Holetić na Facebook stranici SSKH-Zagrebački holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

U jednom od komentara ispod navedenog posta, Holetić je, između ostalog, napisao: '… Iz moje podružnice još nitko nije otišao u inozemstvo, znači da nije loše. A šećer na kraju su ne članovi koji konstantno prigovaraju a ne žele se prihvatiti nikakvih obaveza, ali besramno konzumiraju prava koja su ugovorili sindikati. Slažem se s problemom blokiranih međutim treba dobro raščlaniti kupovinu u 'švicarcima', da li je to stambeno zbrinjavanje ili su to apartmani na moru, automobili te život na visokoj nozi jer gospodo prosječna plaća sa dodacima iznosi skoro kao tri u Konzumu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike