Scena Osječkih Studenata /

Predstavom 'Naš razred' započela nova S.O.S. sezona

Image
Foto: J.Bilić/SiB.hr

Predstavom "Naš razred" održanoj u subotu u domu željezničara je započela još jedna S.O.S sezona (Scena Osječkih Studenata). Projekt je to koju se već treću godinu održava u suradnji Umjetničke akademije u Osijeku i Odjela za kulturologiju.

12.12.2016.
8:30
J.Bilić/SiB.hr
VOYO logo

Predstava ''Naš razred'' bavi se kompliciranim odnosima između Poljaka i Židova prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Sudbine desetero učenika jednog razreda, Našeg razreda, petero Poljaka i petero Židova, pratimo od davne 1935. godine. Postajemo svjedoci njihovog odrastanja, prvih ljubavi, prijateljstava koja se raspadaju pod pritiskom okolnosti, nesretnih brakova, iznevjerenih očekivanja, ali i silovanja, ubojstava, lažnih svjedočenja – i sve nam to otkriva naličje zamršenih odnosa židovske i poljske zajednice, što i jest tema ove predstave.


Scenu Osječkih Studenata čine studenti treće godine Kulturalnog menadžmenta pod mentorstvom asistentice Ivane Šerić, Marije Šain i studenti Glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorstvom asistentice Katice Šubarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo