Bez raskola / Predsjedništvo HDZ-a: 19 članova za ratifikaciju Istanbulske konvencije, šest protiv

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kako doznajemo, na večerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a šest članova (Brkić, Maletić, Kovač, Stier, Kliman, Milinović) nije podržalo inicijativu za ratifikacijom Istanbulske konvencije

20.3.2018.
20:45
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Od 30 članova Predsjedništva njih petero nije došlo, među kojima je, znakovito, Goran Marić. Među prisutnim članovima, njih 19 od 25 podržalo je inicijativu predsjednika stranke.

Protiv su bili kritičari Istanbulske konvencije koji su to već ranije javno izrazili: zamjenik predsjednika stranke MilijanBrkić, potpredsjednica Ivana Maletić, međunarodni tajnik Miro Kovač, politički tajnik Davor IvoStier te članovi Predsjedništva Anton Kliman i Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da je Predsjedništvo HDZ-a većinom glasova podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije poručivši kako će Vlada nastaviti proces ratifikacije koji će uputiti u Hrvatski sabor.

"Omjer glasova bio je 19 prema šest. Izglasali smo prijedlog da Vlada nastavi proces ratifikacije Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama", kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Dodao je i da su nakon temeljite rasprave glasali o tome pri čemu je za bilo 19 članova Predsjedništva, šest njih je bilo protiv dok suzdržanih nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da će se ratifikacija Istanbulske konvencije u četvrtak naći na sjednici Vlade. U srijedu, dodao je, bit će sjednica užeg kabineta Vlade te će imati razgovore s koalicijskim partnerima. Nakon toga Konvencija će ići u Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo