novonastale okolnosti / Predsjedništvo DP-a traži izvanrednu sjednicu zbog Škorine ostavke: 'Želimo pojašnjenje što se dogodilo'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

"Najvažniji ciljevi Domovinskog pokreta su odgovornost, kao i unutarstranačka demokracija", piše u priopćenju

23.7.2021.
18:30
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Članovi predsjedništva Domovinskog pokreta u petak su od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili da sazove izvanrednu sjednicu Predsjedništva DP-a kako bi im dodatno pojasno okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore.

Image
pjevač i poduzetnik /

Škoro se nakon ostavke vraća biznisu? Evo kako posluju njegove firme

Image
pjevač i poduzetnik /

Škoro se nakon ostavke vraća biznisu? Evo kako posluju njegove firme

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na novonastale okolnosti i činjenicu da nisu usvojeni temeljni podakti Statuta Domovinskog pokreta (npr. Pravilnik o članstvu), niti je samoproglašeni vršitelj dužnosti na bilo koji način uobičajen za funkcioniranje stranaka koji se temelji na Zakonu o političkim strankama (NN 76/1993) pokrenuo demokratsku proceduru sazivanja stranačkih tijela, zahtjevamo žurnu izvanrednu sjednicu Predsjedništva Domovinskog pokreta.

Sukladno čl. 27. statuta DP-a Predsjedništvo je najviše tijelo upravljanja Strankom između dviju sjednica Domovinskog odbora, te sukladno čl. 28. 'obavlja ostale poslove određene Statutom i odlučuje o drugim pitanjima koja Statutom nisu izričito stavljena u djelokrug drugih tijela'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na iznenadnu i pomalo u čudnim okolnostima podnesenu ostavku predsjednika Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslava Škore, kao i glavnog tajnika stranke g. Darija Žepine tražimo da zamjenik predsjednika g. Mario Radić sazove hitnu sjednicu predsjedništva Domovinskog pokreta, a radi:

- dodatnog pojašnjenja okolnosti ostavki osobno od strane dr.sc. Miroslava Škore i g. Darija Žepine;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- koordinacije daljnjih medijskih istupa kao i

- očitovanja zamjenika predsjednika g. Radića o daljnoj organizaciji i radu stranke do najavljenih unutarstranačkih izbora, kao i u medijima najavljene promjene Statuta koje ni jednom riječju nikada nisu spomenute na Predsjedništvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji ciljevi Domovinskog pokreta su odgovornost, kao i unutarstranačka demokracija", piše u priopćenju.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo