ključne smjernice / Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak predstavio pet ključnih smjernica buduće politike HNS-a: 'Čovjek je najvažnije sredstvo države'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Hrvatska je zemlja znanja, što je bilo floskula prethodnih 20 godina. Nadamo se da će kurikul do 2019. biti u potpunoj primjeni', rekao je između ostalog Vrdoljak na radnom doručku HNS-a

18.12.2017.
11:57
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, potpredsjednica stranke Marija Puh i načelnik Općine Pirovac u drugom mandatu Ivan Gulam održali su jutros radni doručak nakon jučerašnjeg Sabora stranke na kojemu su izabrani u vodstvo stranke.

Nakon radnog doručka uslijedile su izjave za javnost. Predsjednik HNS-a naveo je 5 ključnih smjernica politike koja će obilježiti HNS u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Hrvatska kao zemlja znanja

"Hrvatska je zemlja znanja, što je bilo floskula prethodnih 20 godina. Nadamo se da će kurikul do 2019. biti u potpunoj primjeni", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kreativna industrija u Hrvatskoj

"Ova tema nam je vrlo bitna, potpuno je nova u Hrvatskoj. To je poseban fokus na kreativne industrije koje potpuno zanemarujemo, a najbrže su rastuća grana gospodarstva u Europi. Želimo jasno napisati politike kreativne industrije Hrvatske. Tu su i IT i programiranje i dizajn i arhitektura i sve kulturne djelatnosti od izdavaštva, knjiga", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nastavak industrijske strategije, zadržavanje stope rasta

"Ne samo da bi se dičili rezultatom BDP-a nego je jasno da je reindustrijalizacija osigrala nova radna mjesta", rekao je Vrdoljak, aludirajući na sadašnju politiku HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Izgradnja digitalne infrastrukture

"Četvrto je izgradnja digitalne infrastrukture u Hrvatskoj, tako da nikad više ne budemo imali najsporiji i najskuplji internet u EU. Imamo na raspolaganju dovoljno sredstava", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Čovjek 

"Peto je po meni najvažnije i to peto je čovjek. Politika treba imati fokus na čovjeka: bolji život, rješavanje problema. Temelj liberalne politike je čovjek i njegova sloboda da bude kakav je i da se dobro osjeća u svojoj koži i takav kakav je da da svoj doprinos razvoju Hrvatske", pojasnio je novi predsjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo