Osuda napada na sportaše iz Srbije /

Predsjednica zahvalila Splićanima: 'Huliganstvo je pošast'; Božinović: 'Ovaj događaj se ne može opravdati'

Image
Foto: Pixell

Na pitanje je li bilo kakvih propusta Božinović je kazao da će sve detalje utvrditi kriminalističko istraživanje

10.2.2019.
14:01
Pixell
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osudio je napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde na splitskoj rivi. Dodao je kako je policija u slučaju reagirala promptno.

"Osuđujemo napad, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta. Međutim, naglasio bih da se sportski događaji odvijaju u kontinuitetu: samo jučer su u Hrvatskoj uz Crvenu zvezdu bila još tri vaterpolska kluba iz Srbije, jedan u Šibeniku, jedan u Makarskoj i još jedan u Splitu. I danas u Zagrebu gostuje košarkaški klub iz Srbije i ne bih generalizirao stvari, pogotovo da se stvori dojam da je Hrvatska nesigurna. Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagirala, uhićena su trojica počinitelja, nastavlja se kriminalistička istraga, traga se za još dvojicom počinitelja", rekao je Božinović u nedjelju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica uhićenih će nakon što policija obavi posao biti predani pritvorskom nadzorniku te kasnije na ispitivanje Državnom odvjetnišvu.

Na pitanje je li bilo kakvih propusta Božinović je kazao da će sve detalje utvrditi kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixell

Davor Božinović

"Čini mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe, ali i drugi, policija će u činiti sve da ih pronađe i sankcionira", rekao je Božinović.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić jučerje najavio da će zbog incidenta poslati prosvjednu notu Hrvatstkoj. Božinović je potvrdio da je nota uručena hrvatskom diplomatskom predstavniku u Beogradu.

Vaterpolisti Crvene zvezde koji su u subotu napadnuti u Splitu jutros su doputovali u Beograd. Direktor VK Crvena Zvezda Igor Milojević rekao je za RTS da oni nisu toliko fizički ozlijeđeni, ali da je golman Aleksandro Kralj teško podnio situaciju i da mu je život bio ugrožen. Predsednik VSS Viktor Jelenić rekao je za RTS da je napad u Splitu velika sramota.

Napad u Splitu kasno navečer u subotu osudila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti", objavila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Vlada također je najoštrije osudila huliganski napad na vaterpoliste u Splitu.

"Vlada RH najoštrije osuđuje današnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom”, rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike