VESELA GRABAR-KITAROVIĆ / Predsjednica učeniku: 'Hoćeš biti pilot? Trebaju nam piloti... Ali doduše, trebaju nam i zrakoplovi'

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj trodnevni pohod i u 20-toj županiji.

23.1.2019.
21:02
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj trodnevni pohod i u 20-toj županiji. Nije morala daleko. Prva postaja u Zagrebačkoj županiji bio je Zaprešić. 

Posjetila je klub svjetskih prvaka u kuglanju, u društvu časnih sestara obišla dvorac Lužnica, a u osnovnoj školi u Brdovcu čitala ulomke iz romana "U registraturi". Nakon toga posjetila je i strukovnu školu u Samoboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog starih ozljeda nije kuglala

Tijekom protekle četiri godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je 19 županija, a danas je na red došla i 20., ona Zagrebačka. U zaprešičkim Novim dvorima najprije se susrela s građanima koji su je dočekali pjesmom.

Nakon toga predsjednica se zaputila do svjetskih prvaka u kuglanju. No, zbog starih ozljeda nije se okušala u ovom sportu. "Ne znam, ne usudim se zbog ramena, stvarno ne bih", kazala je sportašima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačnu dobrodošlicu predsjednica je imala i u duhovnom centru Marijin dvor, a časne sestre provele su je u obilazak dvorca Lužnica. No, predsjednici je sigurno najzanimljivije bilo u osnovnoj školi u Brdovcu. 

"Mogao bi biti pilot"

Djeca su je dočekala s navijačkom pjesmom, a nakon što je u sklopu projekta "Hrvatska čita" predsjednica pročitala ulomak iz romana "U registraturi"  osnovnoškolci su  predsjednici postavili nekoliko pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje djevojčice koliko treba učiti da se postane predsjednica, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Ovo je jako dobro pitanje. Ali nije sve samo u učenju, treba znati ovo, ono... Ali da, i učenje je važno". 

Nakon što ju je jedan dječak upitao voli li vojnike, zanimalo ju je želi li on postati vojnik i u kojem rodu. Čak mu je i predložila u koji bi mogao ići.  "Hoćeš biti pilot", upitala je dječaka na što je on odgovorio potvrdno. "To je dobro, treba nam pilota. Trebaju nam i zrakoplovi, doduše, ali trebaju nam piloti", kazala je kroz smijeh predsjednica.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnju turneju predsjednica je završila posjetom  Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru. Obilazak Zagrebačke županije nastavlja sutra posjetom Velikoj Gorici i Jastrebarskom.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo