neočekivani potez /

Predsjednica smijenila Šeksa na njegov zahtjev: 'Dao sam ostavku zbog moralne odgovornosti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Dao sam ostavku zbog Vanje Goldbergera jer osjećam moralnu odgovornost... Zagovarao sam da ga se pomiluje, a predsjednica je smatrala da to nije u redu s obzirom na moj poseban odnos s njim. Ja to uvažavam i podnio sam ostavku', kazao je Šeks

3.2.2016.
16:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je razriješila Vladimira Šeksa s dužnosti njezinog posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja, stoji u priopćenju Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se da je razrješenje povezano s pomilovanjem Vanje Goldbergera, koji je bio Šeksov savjetnik u doba dok je on bio predsjednik Hrvatskoga sabora, a bio je osuđen zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja, kao i da je ovaj potez predsjednice povezan uz današnje zamrzavanje saborskog mandata Milijana Brkića, HDZ-ovog zastupnika. 

Ta je nagađanja Šeks potvrdio za Jutarnji izjavom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam ostavku zbog Vanje Goldbergera jer osjećam moralnu odgovornost...  Zagovarao sam da ga se pomiluje, a predsjednica je smatrala da to nije u redu s obzirom na moj poseban odnos s njim. Ja to uvažavam i podnio sam ostavku", kazao je Šeks.

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo