PREDSJEDNICA SE OGLASILA O IZBORIMA U BIH: / 'Bez obzira na prve izjave, čvrsto vjerujem u dobrosusjedske odnose'

Image
Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL

Glavni tajnik NATO-a ustvrdio je kako su impresioniranim napretkom koji je Hrvatska napravila.

8.10.2018.
19:50
Photo: Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i glavnog tajnika Jensom Stoltenbergom na kojem su razgovarali o stanju o jugoistočnoj Europi predsjednica je građanima čestitala Dan neovisnosti.

"Jugoistok Europe je od vitalne važnosti. Stanje u BiH je od vitalne važnosti. Hrvatski pristup zasnovan je na kompleksnosti te države. Daytonski sporazum je temelj BiH, a odstupanje od toga stvorilo je problem", izjavila je predsjednica, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SASTALI SE PLENKOVIĆ I ŠEF NATO-A: /

Premijer komentirao Komšićevu najavu tužbe protiv RH, a Stoltenberg mogućnost rata na Balkanu

Image
SASTALI SE PLENKOVIĆ I ŠEF NATO-A: /

Premijer komentirao Komšićevu najavu tužbe protiv RH, a Stoltenberg mogućnost rata na Balkanu

Neprimjerene izjave

"Naš je interes da BiH nastavi putem razvoja, da se sastave funkcionalne Vlade, koje će osigurati prava sva tri naroda kako su oni definirani u samom Ustavu BiH", izjavila je predsjednica.

"Bez obzira na prve izjave, koje su bile euforične i pomalo neprimjerene, čvrsto vjerujem u dobrosusjedske odnose. Osobno ću se zalagati za euroatlanski put BiH", napomenula je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Referendum u Makedoniji

"Hrvatska podupire Makedoniju u nastojanjima da postane članica NATO-a. Nije ohrabrujuć referendum u Makedoniji, no odluka je na Parlamentu. Kosovo je isto tako razlog za zabrinutost. Priznanje Kosova preduvijet je reformi. U razgovore između Prištine i Beograda, Hrvatska se neće miješati. Kada je riječ o ulaganjima u obranu, Hrvatska će nastaviti s financijskim povećanjem kako bismo dosegnuli 2 posto BDP-a", izjavila je predsjednica nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a, prenosi Dnevnik.hr.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg koji je izjavio kako mu je čast biti u Hrvatskoj na Dan neovisnosti, te kako su impresionirati napretkom koji je Hrvatska napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je cijenjeni saveznik. Razgovarali smo o sigurnosnoj situaciji u regiji, prije svega o izborima u BIH, Kosovu, te Makedoniji. Posvećeni smo stabilnosti u regiji", rekao je Stoltenberg, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo