PREDSJEDNICA PROGOVORILA O ROĐENDANSKOJ PROSLAVI I VEČERAMA S MAMIĆEM: / 'Uopće ne razumijem u čemu je poanta svega ovoga'

Image
Foto: Nova TV

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju Novoj TV u kojem je odgovorila i na pitanja o rođendanskoj proslavi i večerama sa Zdravkom Mamićem.

11.11.2017.
17:34
Nova TV
VOYO logo

Predsjednica je rekla da nikada nije krila da se sa Zdravkom Mamićem našla više puta, ali da se to dogodilo u razdoblju prije nego joj je rečeno da je Mamić pod mjerama.

"Ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li joj rođendan organizirao Zdravko Mamić, predsjednica je odgovorila kako je Mamić za nju organizirao razne večere.

Image

"Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa", ustvrdila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku konstataciju kako su se nakon toga dogodile smjene u tajnim službama, predsjednica ustraje da ti događaji nemaju nikakve veze.

"Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima sa gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju goidnu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je kako bi se češće htjela čuti s premijerom Plenkovićem.

"Voljela bih da malo više razgovaramo i čujemo se", rekla je, dodavši kako kako će predložili da se sazove zajednička sjednica Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacila je pritom neke medijske navode da su ona i premijer u sukobu.

"Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza. Ponavljam, riječ je o konstruktivnoj raspravi koja treba dovesti do toga da iznađemo rješenje za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je i kako o drugom mandatu još ne razmišlja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo