PREDSJEDNICA ODLIKOVALA AMERIČKOG GENERALA: /

'On je razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske'

Image

Scaparotti je diplomirao na West Pointu, a vodio je operacije u Iraku, Afganistanu, Zairu i Ruandi, Bosni i Hercegovini i Liberiji

23.4.2019.
12:36
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je odlikovala generala zbora Curtisa M. Scaparrottija, zapovjednika NATO-vog Savezničkog zapovjedništva za operacije, "Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom" za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Hrvatske i njenih Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je tom prilikom istaknula kako se general Scaparrotti, vrhovni zapovjednik Savezničkih snaga za Europu, iskazao kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske.

Pod njegovim zapovijedanjem NATO je dodatno učvršćen, kao i strateško partnerstvo između Hrvatske i SAD-a koje je jedan od temelja hrvatskog obrambenog sustava, istaknula je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scaparrotti je na funkciji glavnog zapovjednika Sjevernoatlantskog saveza od 2016. godine. Diplomirao je na West Pointu, a vodio je operacije u Iraku, Afganistanu, Zairu i Ruandi, Bosni i Hercegovini i Liberiji, stoji na stranicama američkog ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo