ne želi sučeljavanje / Predsjednica odgovorila na prozivke: 'Pokažite minimum poštovanja prema našim ljudima'

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Vodeći predsjednički kandidati, osim Mislava Kolakušića, odbili su predizborno sučeljavanje jer aktualna predsjednica u njemu odbija sudjelovati

11.12.2019.
14:47
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

Nakon što su je njezini protukandidati Zoran Milanović i Mislav Kolakušić nazvali kukavicom jer odbija televizijsko sučeljavanje u prvom krugu predsjedničkih izbora, na Twitteru se oglasila Kolinda Grabar-Kitarović.

''Sučeljavanje? Pokažite onaj minimum poštovanja prema našim ljudima, recite što im nudite, kako vidite budućnost ovog naroda i ove države, uobličite to u pristojan dokument te sučelimo programe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je RTL prvi pozvao vodeće predsjedničke kandidate na sučeljavanje 20. prosinca, sukladno mjesečnoj anketi javnog mnijenja, stigli su i odgovori iz vodećih stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je na naš poziv odgovorio kandidat Mislav Kolakušić koji je putem svoje Facebook stranice poručio kako će se pozivu odazvati te pritom odlučio potaknuti svoje protukandidate da učine isto.

Ipak, RTL-u je danas iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović odgovoreno kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera Zorana Milanovića za RTL su odgovorili kako se on „već mjesecima javno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata, da je ona već trebala biti održana, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će predsjednica sudjelovati kao kandidatkinja na izborima“. Danas je pak Milanović, prilikom posjete Donjem Lapcu, rekao da se u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj nije dogodilo da u prvom krugu predsjedničkih izbora nema debate u kojoj sudjeluju svi kandidati.

''Činjenica je da prvi puta imamo aktualnu predsjednicu koja ide po drugi mandat i koja kukavički od početka do kraja bježi od debate u prvom krugu. Uđe li u drugi krug, možemo očekivati isto", ocijenio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan odgovor  RTL-u stigao je i iz stožera Miroslava Škore. Podsjećaju kako su za sučeljavanje bili otvoreni, no samo ako budu prisutni svi pozvani kandidati. Budući da se nisu odazvali kandidati najjačih stranaka, iz Škorinog stožera poručuju kako za njih sučeljavanje, ako nije u punom sastavu, nema smisla

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo