poruka vladi / Predsjednica nastavila s kritiziranjem: 'U Hrvatskoj je izvanredno stanje!'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan, predsjednica Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade

10.11.2017.
13:10
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade.

Istaknula je kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. Demografsko je pitanje pitanje svih pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Traže se izvanredne mjere!

Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje, sigurno će se naći novca. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjestni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo život, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave", poručila je, a prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo